Головна Регіони В сільських радах Чортківського і Гусятинського районів перешкоджали мобілізації

В сільських радах Чортківського і Гусятинського районів перешкоджали мобілізації

b5957c3-300Прокуратури Чортківського та Гусятинського районів здійснюють процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

 Зокрема, прокуратура Чортківського району здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період службовими особами однієї з сільських рад району.

Встановлено, що упродовж лютого-березня 2015 року службовці подали неправдиву інформацію до Чортківського військового комісаріату про відмову від отримання повісток місцевими жителями, які підлягали частковій мобілізації у відповідності до вимог Указу Президента України “Про часткову мобілізацію”. Насправді, зазначеним громадянам ніхто повісток не вручав.

Прокуратурою Гусятинського району здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України посадовими особами підприємства, які відмовлялися надати автомобільну техніку для потреб українського війська.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях проводять органи внутрішніх справ.