Головна Регіони В Бучачі міліціонер скравдив жінку?

В Бучачі міліціонер скравдив жінку?

pobyta20 січня  Світлана Михайлецька з Бучача звернулась до правоохоронців, щоб отримати довідку. У відділку жінка зайшла в один із кабінетів, де був міліціонер, який сфабрикував три роки тому справу проти її сина Івана, який є військовим офіцером, пишуть Бучацькі новини

– Я його запитала, що ж ти зробив?- розповіла журналісту жіночка. Міліціонер Рутковський Роман її облаяв, а потім вдарив один раз, але з такою силою по потилиці, що жінка потрапила до районної лікарні в неврологічне відділення. Насправді, розповідає жінка, її сина побили хулігани і він був потерпілим. Правоохоронці не взяли до уваги свідків, які говорили те що відбувалось насправді, а  “намалювали” свою картину. Жоден свідок не був опитаний під протокол. Взяли лише пояснення. Після суду, коли їхню постанову було скасовано, Івана зробили ще винним. У кінці вийшло, що Іван сам на себе подав у суд. Хлопець змушений був з цим примиритися, бо він офіцер української армії, а в часи Януковича…

– Про другу постанову, де зробили мого сина винним, я не знала,- розповіла пані Світлана. Про неї довідалась випадково. Саме через це я прийшла до райвідділку міліції, щоб мати змогу оскаржувати цю постанову. Суддя не дав нам також з цієї справою ознайомитись. Страшне, що в цьому Бучачі робиться! А 20 січня я пішла в міліцію, щоб отримати довідку, що постанову ніхто не брав. Ситуація просто ганебна для правосуддя: суд дав міліції допрацювати справу, а вони нікого не викликали, а “намалювали” так, як їм хотілося. У підсумку, написали, що мій син також винен. Хоча є свідки, що Іван навіть не мав можливості себе захистити: один хуліган тримав його за руки, а інший бив його головою в обличчя.

У пошуках правди, я писала в різноманітні інстанції. І було б смішно, якби не так сумно, що з кожної установи була інша відповідь, яка заперечувала інформацію інших органів. Через рік листування я довідалась про іншу постанову. У суді суддя нам відмовив у захисті наших прав, бо всі строки оскарження минули. Тому я й 20 січня зайшла в міліцію, щоб отримати інформацію, кому дана постанова видавалася. У райвідділку мені дали довідку, що НІКОМУ ця постанова не видавалась.  Я написала ще одну заяву. І хотіла зняти копію. І в цей час я зустріла того інспектора-фальсифікатора, який сфабрикував справу мого сина.  Я його питала, для чого він це робив? Мій син був на передовій більше пів року.

– Я не знаю що далі мені робити.

Нинішній обласний прокурор Гулкевич також відзначився у цій справі. Коли він працював районним прокурором у Бучачі, то він на мою заяву про злочин сказав, що я не маю права захищати сина.

Наразі ця інформація в тому чи іншому вигляді “гуляє” інтернет простором, однак реації з боку МВС немає.