Його послужний список не так довгий, як яскравий. Почав свій кар‘єрний шлях у 2011році в Італії помічником кухаря. Атмосфера Італії так зачарувала, що вирішив стати піцайоло. З того часу постійно вдосконалює свої знання та навики. Другий рік поспіль Віталій стає віце-чемпіоном України з піци.
Незадовго після цьогорічного чемпіонату пристрасно зізнавався в любові обраному фахові. Ось так:
– Любов до приготування і пізнання науки піци приходить з роками. Ось вже закінчується шостий рік моєї клопіткої праці на цим продуктом і культури піци в цілому. За цей час прийшло розуміння особливостей і принципи роботи з цим цікавим продуктом. Навіть не думав, що так сильно мене затягне ця справа. Я ж в минулому простий кухар, а тут такі страсті. Але за 13 років в сфері ресторанної справи зрозумів для себе одну істину: ніколи в житті не проміняю кухарський кітель з челентанкою на піджак з галстуком!
IT’S LOVE FOREVER! – що значить: Це любов назавжди!
– В його професійних руках піца набуває нового смаку та формату. Ще зовсім трішки, і ви самі в цьому переконаєтеся! – так обіцяючи інтригує львів`ян тамтешня піцерія «17.08pizza». Вона ще не відкрилася: обіцяний термін – 10 листопада.
Чому вона? Бо там від цьогорічного 27-го вересня наш Віталій Колошиць вже є шеф-піцайоло.
Про це він захоплено повідомив у своєму Facebook:
– Нарешті почали проробки піци нового формату в «17.08»! Локальний продукт, новий формат, безкрайні можливості для експериментів та розвитку, сильна команда професіоналів!
А самі роботодавці раз у раз вдаються ще й до яких заманливих акцентів на кшталт:
– Коли піца не тільки смачна, але й ідеально «позує» для фото.
Так і хочеться ще шматок, і ще, і ще…
Або:
– Ми невгамовні. Працюємо над проробками піци. Міксуємо інгредієнти, експериментуємо зі смаками та виглядом. Аби наша піца була ідеальною!
Чи:
– На фоні звуки ремонту та стукіт молотків. А у нас проробки ідеального тіста для найсмачнішої піци у місті!
І ще:
– Неаполітанська піца… Перед використанням тісто витримують не менше 24-х годин. Протягом цього часу в ньому відбуваються складні хімічні процеси. І ми отримуємо легку та менш калорійну піцу.
Борт у справжньої неаполітанської піци – пишний, широкий і часто нерівний. Та обов‘язково покритий чорними плямами різного розміру, які в Неаполі називають «леопардом». Така піца готується виключно в печі на дровах. 17.08 – новий формат ідеальної піци!
І всюди отой новий формат презентують руки піцайоло Віталія. Їх упізнають його зачаровані фани і теж не приховують захоплення, даючи собі волю в коментарях на сторінці піцерії «17.08pizza» у Facebook.
А він знову зізнається в сокровенному. Цей пост – зовсім «свіжий», написаний буквально три дні назад.
– Як же сильно я обожнюю ці моменти першої проробки піци! Можливо я занадто сентиментальний, але в цьому процесі є щось магічне і одночасно чаруюче відчуття. У мене емоції зашкалюють під час створення нової піци.
Це щось особливе, коли ти поєднуєш інгредієнти, які раніше тільки уявляв в поєднанні, коли всі плани створення переносяться зі списаних листків робочого блокнота і народжується 3D модель твоєї, ще п’ять хвилин тому, ідеї.
Після цього настає момент дегустації і нові переживання заповнюють мене до тахікардії і холодного поту. Купа запитань в голові: а чи сподобається всім, а чому вони куштують і мовчать, чому не дивляться на мене, чому перешіптуються і мені нічого не говорять? АААААА!
І тут лунає із залу: «Віталик, це супер!» І моє серце пропускає кілька ударів, і тремор проходить від голови до ніг, і все помалу стає на свої місця. Фуууух, я наче в нормі, наче живий і навіть при свідомості. Шановні партнери і гості, я ледь не врізав дуба, поки ви куштували ці піци! І це – думки в голові, а на лиці легка усмішка і тихо кажу: «Дякую!..».