Головна Регіони Володимир Дзудзило: «Вшановуємо ветеранів Другої світової та теперішніх захисників»

Володимир Дзудзило: «Вшановуємо ветеранів Другої світової та теперішніх захисників»

h5l1JH8wHoQТернополяни вшанували полеглих воїнів Другої Світової війни та захисників, що віддали життя в зоні АТО.

«Україна, як окрема держава, формально не була учасником Другої світової війни, але без українців було б неможливо звільнити від нацизму Європу і світ. Відомо, що понад 100 тисяч українців у лавах Війська Польського, потрапили на фронти Другої світової з її першого дня – 1 вересня 1939 року», – розповідає голова Тернопільської міської організації «Солідарність – Блок Петра Порошенка» Віктор Шумада.

Сьогодні наша держава знову переживає тривожний час війни на сході України. Голова Тернопільської ОДА посмертно нагородив полеглих героїв державними орденами за особисту мужність і героїзм, захист державного сувернітету, територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

« Цьогоріч, за указом Петра Порошенка ми врешті-решт вшановуємо Дні пам’яті та примирення в повноцінному правдивому українському форматі. Ми не робимо непотрібних демонстрацій зброї та військової техніки, ми віддаємо шану людям, чиї життя є найбільшою цінністю і найважчою втратою. Молимось сьогодні за сучасних захисників в зоні АТО. Пам’ятаємо-Перемагаємо!», – підкреслює керівник секретаріату Тернопільської територіальної організації Партії «Солідарність – Блок Петра Порошенка» Володимир Дзудзило.