Головна Регіони Авто активіста з усіх боків облили запалювальною сумішшю і підпалили

Авто активіста з усіх боків облили запалювальною сумішшю і підпалили

11209468_997142763643204_3695826875141264619_nУ понеділок, 27 квітня, близько другої години ночі, у Кременці невідомі підпалили автівку громадського активіста, заступника голови громадської організації «Народна рада Кременецького району» Володимира Шевчука. «Ауді-80» 1992 року випуску стояла у дворі будинку, де мешкає активіст.
Тієї ночі Володимир уже спав. Його розбудили сусіди, які побачили, що горить авто. Вони й викликали пожежників та міліцію.
– Цей злочин вчинили, щоб залякати мене та моїх рідних, – переконаний Володимир. – Гадаю, це безпосередньо пов’язане з моєю громадською діяльністю. Мені ще раніше надходили погрози, але я не надавав цьому значення. Та якщо раніше це були лише слова, то тепер «доброзичливці» перейшли до дій.
Володимир активно займається громадською діяльністю з часів Революції Гідності. «Тоді в країні багато що змінилося, а особливо – свідомість українців. Як кажуть, хочеш змінити світ – почни із себе», – пояснює. За цей рік Володимир написав низку викривальних статей про зловживання службовим становищем посадовцями Кременецької міської ради і комунального підприємства «Кременецька оселя». За це кілька місяців тому проти нього сфабрикували кримінальну справу, що нібито він побив радника міського голови Кременця Самченка. А 25 квітня активіст розмістив відео на сторінці громадської організації «Народна рада» у соціальній мережі, на якому видно, як «потерпілий» підкупляє свідків – двох студентів, щоб вони неправдиво свідчили проти Володимира у суді. Крім того, у місцевій газеті вийшла про це публікація. Словом, так це чи інакше, але реакція за позицію не забарилася… Автівку активіста підпалили. За попередньою інформацією, бо висновків експертизи на визначення займистої суміші ще немає, авто облили бензином з чотирьох боків. Триває слідство.