Головна Новини “Я намацав його ногами”: тернополянин, що витягнув чоловіка з озера поділився спогадами

“Я намацав його ногами”: тернополянин, що витягнув чоловіка з озера поділився спогадами

21 червня о 14:02 у Тернополі на ставі, в районі клубу “RiverSide” по вул. Чумацькій, під час купання в необладнаному місці почав тонути місцевий житель.До прибуття рятувального відділення, даного громадянина виявив під водою та витягнув на берег очевидець події.

Спільними зусиллями відпочиваючих, рятувальників, та працівників поліції потерпілому, до прибуття медиків, надавалась долікарська допомога. В подальшому чоловіка передали працівникам екстреної медичної допомоги.

Як з’ясувалося, тоді врятував життя чоловіку молодий тернополянин Петро Пелехович, який зовсім випадкого опинився на озері.

Петро розповів, що разом із дружиною прийшли на озеро, щоб відпочити, порибалити. На пірсі, не встановленому місці для купання, побачили як у воду заходять чоловік із дитиною, вікои приблизно 13 років. Відпривши 2-3 метри від берега чоловік зник під водою. Його товариш кинувся рятувати дитину. А Петро, на очах у якого розгорталися ці події, не роздумуючи, пірнув у воду, аби врятувати чоловіка.

“Я побачив бульбашки на воді і зрозумів, що чоловік тоне. Пірнув, намацав його ногами. Тоді витягнув на берег. Пробував надати першу допомогу, кричав, просив, щоб люди допомогли, то поміг один молодий хлопчина”, – пригадує рятівник.

Петро каже рідні двояко відреагували на його вчинок. Батько сварив, розповідав, що потопельник міг потягнути за собою на дно, але поряд із тим пишався мужнім вчинком сина. А дружина, котра те все бачила, два дні могла прийти до себе.

“Казала, що коли я пірнув, то в неї мало серце не зупинилося. Бідна два дні відходила від шоку”, – каже чоловік.

https://www.facebook.com/DSNSTERNOPIL/videos/249409043295627/