Головна Регіони Як вибрати ручки для розсувних дверей

Як вибрати ручки для розсувних дверей

Для розсувних дверей, що набирають популярність в останні роки, так само, як і для звичайних, необхідні ручки. Ручки на розсувні двері в Києві несуть на собі не тільки декоративну функцію, а, якщо будуть правильно підібрані, набагато спрощують користування полотном. 

Особливості ручок для розсувних дверей

Подібні ручки відрізняються від традиційних аналогів способом установки. Вони можуть кріпитися до дверного полотна відкритим або закритим способом. Їх специфікою є те, що ручки монтуються врівень з полотном, щоб не перешкоджати рухам двері. Ручка виступає за межі полотна всього лише на 2-3 міліметри, тому вона вільно входить в нішу дверей та не зачіпає її корпусом.

Такі ручки й виглядають інакше, ніж звичні елементи в розпашних дверях, до того ж вони часто служать і дверними замками. Це може бути гачок-ригель, що чіпляється за дверну коробку, або навіть класичний замок. Різниця лише у тому, що замикається він вертикально.

Більшість ручок, призначених для розсувних дверей, є частіше однотипними, відмінності спостерігаються лише в формі та кольорі. Але зустрічаються й оригінальні рішення: цікавий варіант ручки, що має кнопку, на яку потрібно натиснути для відкриття дверей. Бувають ручки у вигляді циліндрів, вмонтованих в полотно.

Як змонтувати ручку на розсувні двері

Ручка ставиться після повного встановлення дверей в паз в полотні, спеціально для цього призначений і розташований трохи менше метра від рівня підлоги. Якщо паз відсутній, то ідеальним слід визнати такий порядок дій: спочатку підбирається ручка, а вже після цього у двері робиться поглиблення згідно з її розмірами.

Нерідко можна зустріти ручки для міжкімнатних розсувних дверей, які подібно простим ручкам, продаються разом з замком та фіксатором. Але зустрічаються і відокремлені екземпляри, і як раз для тих випадків, коли кому-небудь захочеться в готові розсувні двері встановити окремо куплену фурнітуру, слід зробити попередження про те, що вибирати її необхідно дуже уважно, оскільки вона може просто не підійти по конструкції. 

У цьому випадку слід враховувати товщину дверного полотна, розмір самої ручки, а крім того, бути впевненим, що нова фурнітура буде сумісна зі зсувним механізмом та іншими елементами конструкції. Можна скористатися для вибору спеціальними каталогами, а ще краще, звернутися за консультацією до досвідченого фахівця.