Головна Регіони У Тернополі відреагували на звернення батьків: початкові класи більше не ділитимуть на...

У Тернополі відреагували на звернення батьків: початкові класи більше не ділитимуть на групи (Відео)

Знову разом: у тернопільських школах дозволили початковим класам навчатися у повному складі. Дітей можна більше не ділити на дві групи. Відтак, навчання школярів буде не почерговим, а щоденним. Відповідне рішення прийняли під час засідання Штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, розглянувши звернення батьків. повідомляє Файне

Новий навчальний рік розпочався у тернопільських школярів дещо зі змінами. Це не лише носіння масок, обмеження у пересуванні територією школи, а й поділ класів навпіл. Діти мали ходити до школи почергово: перша група одного дня, друга – іншого. Проте вже на другий день навчання у працюючих батьків виникла проблема – з ким залишити школяра, коли він за графіком має залишитися вдома. Розглянувши звернення дорослих, у Тернополі прийняли рішення дозволити учням 1-4 класів відвідувати заняття повним складом, за умови запровадження двозмінного навчання, розмежування часу щодо початку занять, тривалості перерв, уникаючи масових скупчень.

“Ми отримали дуже багато звернень від учнів початкових класів про те, що вони не мають з ким залишати дітей, щоб не робити поділ на групи, щоб діти були щодня у школі і не залишалися вдома. Ми вивчили звернення батьків, врахували заборони, які діють у постанові уряду, рекомендації МОЗу і прийняли рішення – надати дозвіл, щоб 1-4 класи не ділилися на групи і навчалися щодня. Графіки навчання для учнів початкових класів встановлює адміністрація школи, узгоджуючи з батьківським комітетом”, – зазначає міський голова Тернополя Сергій Надал.

Що стосується навчання учнів 5-11 класів, то воно буде відбуватися за змішаним типом, через день. Класи мають бути поділені на групи, якщо кількість учнів понад 20.

Зазначимо, що 1 вересня усі 32 навчальні заклади Тернополя розпочали роботу у звичному режимі. Як повідомив Сергій Надал, школи повністю забезпечені дезинфікуючими та миючими засобами, паперовими рушниками, безконтактними термометрами, дозаторами для мила, електричними сушками, захисними масками та щитками для вчителів і працівників харчоблоків. Тому, якщо з цього приводу виникають певні питання, то потрібно про це повідомляти.

“Якщо у якійсь зі шкіл є проблема, то звертайтеся та пишіть. Ми будемо цю ситуацію терміново виправляти, тому що управління освіти та освітні заклади отримали фінансування для придбання всіх необхідних засобів та поінформували, що школи все закупили і повністю забезпечені”, – додає Сергій Надал.

&nbsp
https://www.facebook.com/watch/?v=726868818155816&extid=CpS0Gp574dpS9aXE