Головна Регіони У «Контінентал Фармерз Груп» триває посадка картоплі

У «Контінентал Фармерз Груп» триває посадка картоплі

У «Контінентал Фармерз Груп» набирає темпів кампанія з посадки картоплі. Компанія розпочала садити чипсові сорти на полях виробничого блоку «Вирів Картопля», що на Львівщині та столові сорти на блоці «Васильківці» на Тернопільщині. У структурі посадки є також насіннєва картопля. Станом на сьогодні посаджено 213 із 1,9 тис. га.

У Компанії зазначають, що цього року садити картоплю розпочали дещо пізніше від запланованих термінів. Причиною стала надмірна зволоженість ґрунту через велику кількість опадів наприкінці зими й ранньою весною.

«Основним чинником хорошої врожайності картоплі є якісно оброблений ґрунт — без грудок і глиб, з дрібнозернистою структурою, яка забезпечує доступ повітря. Найважливіше, що така структура ґрунту дозволяє під час збирання картоплі комбайном уникати травмування бульб. Тому ми чекаємо, щоб земля “дозріла” — була розсипчастою, легко піддавалася обробітку. Важлива й температура: під час посадки на глибину 16—18 см мінімально допустимими вважають 7, оптимальними — 18—20 градусів тепла. На Львівщині температурні показники задовільні, ґрунт “дозрів” швидше, тому роботи розпочали на цьому масиві. На Тернопільщині стартували пізніше через повільне “дозрівання” ґрунтів», — розповідає головний агроном кластера «Картопля» «Контінентал Фармерз Груп» Василь Болехівський.

Варто зазначити, що «Контінентал» нарощує свої виробничі потужності у напрямі картоплярства. У цьому виробничому сезоні Компанія збільшила площі під картоплю з 1,7 тис. га до 1,9 тис. га. «Контінентал» активно продовжує будівництво нового картоплесховища загальною місткістю 16 тис. тонн у с. Чуква (Львівська обл.), яке запустять під урожай 2021 року.

Фото Максима Мармури