Головна Регіони Тернопільські пенсіонери вийшли на толоку (Фото)

Тернопільські пенсіонери вийшли на толоку (Фото)

Двадцять пенсіонерів-учасників соціальної ініціативи “Єднання поколінь” вийшли на толоку. Вони прибирають грабову алею в парку Національного відродження у Тернополі. Про це Суспільному повідомила координаторка ініціативи Ольга Гордієнко.

Тернопільські пенсіонери вийшли на толоку — Соціальна ініціатива "Єднання поколінь"Суспільне Тернопіль

На прибраній ділянці організують місце дозвілля пенсіонерів

Паркову ділянку розчищають, щоб зробити там відпочинкову зону. Це єдина в Тернополі грабова алея. Розповідає пенсіонер Павло Коваль:

“Вирішили, що будемо тут зустрічатися, бо учасники ініціативи переважно живуть на Бамі і на Канаді. А це поблизу парку. А люди переважно старші ходять, їм вже важко”.

Чоловік каже, що планують зустрічатися раз чи два на тиждень. Це буде місце для їхнього дозвілля:

“Я людям граю, люди співають, танцюють, веселяться. Я раніше в селі після кіна на дискотеках грав, а зараз того нема, то я тут граю, гуморески людям розказую”.

Тернопільські пенсіонери вийшли на толоку — Соціальна ініціатива "Єднання поколінь"Суспільне Тернопіль

На толоки пенсіонери виходять другий рік поспіль

Марія Клеба розповіла, чому вирішила долучитися до толоки:

“Хочемо зробити якийсь сквер, щоб очистити, щоб було місце для відпочинку. Для жінок з дітьми і для нас, пенсіонерів”.

Тернопільські пенсіонери вийшли на толоку — Соціальна ініціатива "Єднання поколінь"Суспільне Тернопіль

Пенсіонерам допомагають і молодші учасники “Єднання поколінь”

Впорядковувати парк пенсіонерам допомагають місцеві підприємці, – розповіла координаторка соціальної ініціативи Єднання поколінь Ольга Гордієнко. Каже, один підприємець найняв працівника з мотокосою. Він скошує високі зарослі. А пенсіонери після цього зрізають бур’яни.

Учасники ініціативи цю алею прибирають другий рік поспіль. Минулоріч її впорядковували в квітні. Цього року почали пізніше через карантин:

“Я тут живу і мені ця ділянка близька, хочеться, щоб вона була гарною, не з сміттям. Нас тут дуже неприємно здивувало, що тут були шприци, наркотичні різні ампули… Якщо ми зробимо цю ділянку вільнодоступною – всі її будуть бачити. Люди певних категорій не будуть тут збиратися”.