Головна Регіони Спроби будь-яких недержавних угрупувань вдатися до збройного насильства ведуть до анархії

Спроби будь-яких недержавних угрупувань вдатися до збройного насильства ведуть до анархії

злочинПодії в Мукачеве сколихнули суспільство не менше, ніж війна на Сході. Перестрілка та вбиті правоохоронці за 1000 км від лінії фронту… все це викликає чимало запитань, на які не має конкретних відповідей.

 Прокоментувати ці події ми попросили керівника секретаріату ТТО Партії «Солідарність – Блок Петра Порошенка» Володимира Дзудзила.

Нагадаємо, що невідомі, яких зараз ототожнюють з «Правим сектором» в суботу здійснили напад на цивільний об’єкт в Мукачевому. Зараз їх оточено силами міліції, але в процесі спецоперації знищено два міліцейських авто, поранено чотирьох цивільних людей і трьох працівників міліції.

«Ми повинні розуміти, що усі патріоти-добровольці зараз перебувають на фронті. Озброєні групи, які прикриваються їхнім іменем і вчиняють злочини на мирній території, це бандити», – говорить Володимир Дзудзило. – «Тому Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронним органам роззброїти і затримати злочинців, які вчинили стрілянину і вбили мирних мешканців Мукачевого».

Він вважає, що злочинність не має політичного забарвлення, а встановлення законного порядку належить виключно державним силовим органам і суворо регламентується законом.

 «Ми не можемо собі дозволити толерувати випадки самосуду, якщо хочемо жити в правовій європейській державі», – наголосив Володимир Дзудзило. – «Спроби будь-яких недержавних угрупувань вдатися до збройного насильства ведуть до анархії в державі, що критично небезпечно для України під час військового конфлікту та намірів увійти в євроспільноту». Саме тому, вважає політик, ініціатива щодо переведення добровольців до МО та МВС була своєчасною та правильною. Переведення добровольчих батальйонів в структуру МО чи МВС – це не боротьба проти них. Це – єдиний спосіб захистити чесне ім’я добровольців від самозванців, які під виглядом добробатів займаються розбоєм.