Головна Регіони Спортсмени з Тернопільщини посіли призові місця на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу

Спортсмени з Тернопільщини посіли призові місця на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу

У перший день чемпіонату Європи з пауерліфтингу, збірна України серед дівчат завоювала 5 золотих та 4 срібні медалі, посівши перше командне місце. На цих змаганнях приймали участь троє спортсменок з Тернопільської області. Чемпіонат проходив у чеському місті Пінзель. Про це Суспільному повідомив старший тренер збірної команди України Вадим Воронецький.

За його словами, у складі збірних команд змагалися 283 спортсмени. Тернополянки виступали у дівчачій групі (до 18 років) – Полянська Марія (вагова категорія до 52 кг) та Бздир Софія (вагова категорія до 63 кг), а в складі юніорської збірної команди (до 23 років) – Канюка Олена (вагова до 57 кг). Всі троє спортсменок є вихованцями Тернопільська обласна ДЮСШ з літніх видів спорту, повідомляє Суспільне.

Тернополянки в актив української команди долучили 2 срібних нагороди, а саме: у ваговій категорії до 52 кг другу сходинку посіла Полянська Марія з сумою 335 кг, виконавши 9 підходів. У вправі присідання зі штангою показала результат 140 кг (3 місце), жим лежачи – 65 кг, станова тяга – 130 кг (1 місце).

Також, Бздир Софія, у ваговій категорії до 63 кг, зібрала усі срібні нагороди, та закінчила виступ з результатом у сумі 340 кг. Софія присіла зі штангою – 140 кг (2 місце), пожала лежачи – 65 кг (2 місце) та у становій тязі справилась з вагою у 135 кг (2 місце).

Тернополянка Канюка Альона посіла другу сходинку на європейському п’єдесталі та завоювала срібну медаль у ваговій категорії до 57 кг. Альона справилась з вагою у 155 кг в присіданнях зі штангою (2 місце), пожала лежачи – 65 кг (2 місце) та завершила свій виступ з вагою 140 кг у становій тязі.

Чемпіонат відбувався з 2 по 8 серпня.