Головна Регіони Спеціалісти «Експерт Проект Плюс» розповіли про особливості проєктів на ремонт вулиць у...

Спеціалісти «Експерт Проект Плюс» розповіли про особливості проєктів на ремонт вулиць у Кременці та Хоросткові

Тернопільські проектанти «Експерт Проект Плюс» виготовили проектно-кошторисну документацію на поточний середній ремонт вулиці Промислова у м. Хоростків та вулиці Льотчиків Визволителів у м. Кременець. Замовником для робіт на цих об’єктах виступає Управління капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації.

Основні проектні рішення прийняті на основі інженерно-геодезичних вишукувань ТОВ “Експерт Проект Плюс” виконаних цього року.

Щодо проєкту в Хоросткові, то загальна довжина проєктування складає 431 м: одна ділянка – 120 м, інша – 311 м. Ширина проїзної частини – 5,5 м, ширина укріпленого узбіччя – 1,0 м.

Щодо вулиці у Кременці, то в проєкт включені три ділянки, загальною довжиною 1117 м:

– ділянка №1 – 425 м;

– ділянка №2 – 402 м;

– ділянка №3 – 290 м.

Проектовані ділянки в обох населених пунктах являють собою житлові вулиці, що відповідають розрахунковій швидкості – 40 км/год.

Існуюче покриття на обох об’єктах не задовольняє вимоги щодо міцності, має деформації і руйнування, що свідчить про втрату міцності конструкції (проломи, ямковість, просідання) та потребує поточного середнього ремонту.

Щодо проектних рішень, то у Хоросткові передбачили: ремонт дорожнього одягу, розширення (влаштування нової основи), ремонт покриття на примиканнях в межах радіусів заокруглення та забезпечення водовідведення.

У Кременці ж проектом передбачено підсилення існуючого дорожнього одягу, влаштування бортового каменю, ремонт дорожнього покриття на з’їздах проводиться в межах радіусів заокруглень, влаштування залізобетонної труби діаметром 0,5 м, довжиною 15 м.

Ремонт доріг на вулиці Промислова у м. Хоростків та вулиці Льотчиків Визволителів у м. Кременець дозволить покращити експлуатаційні показники об’єкту, зменшить рівень шуму, покращить екологічну обстановку, безпеку руху.