Головна Регіони На 69 році життя помер відомий журналіст із Чорткова Богдан Присяжний

На 69 році життя помер відомий журналіст із Чорткова Богдан Присяжний

Сьогодні, 22 квітня, на 69 році життя перестало битись серце відомого чортківчанина, знаного у нашому краї журналіста, громадського діяча, члена Національної спілки журналістів України Присяжного Богдана Дмитровича.

Богдан Присяжний народився 1 вересня 1950 року в селі Малі Чорнокінці, що на Чортківщині. Навчався у Чортківському медичному училищі, а потім у Львівському університеті за спеціальністю хімік-біолог.

Трудова діяльність пана Богдана вражає. Чоловік встиг попрацювати і помічником санітарного лікаря, і лікарем-лаборантом, і хіміком, і інженером цивільної оборони та охорони праці. У 1995 році Богдан Дмитрович пробує себе а іншій, творчій стезі та стає позаштатним кореспондентом часопису «Досвітні вогні». З 2005 по 2006 – редактор чортківської газети «Ратуша». У 2008 році після реорганізації міських друкованих видань стає заступником редактора «Чортківського Вісника», залучивши до цього видання понад 400 передплатників, а це третина всіх читачів газети. У «Чортківському Віснику» працював до виходу на пенсію по інвалідності.

Перед початком російської окупації і до звільнення Лисичанська та Краматорська у березні-жовтні 2014 року співпрацював з добровольчим агітаційним відділом, створеним київськими і львівськими журналістами, який займався українською пропагандою на цих теренах. З 2017 року на добровольчих засадах підтримував роботу редакції «Чортківський Вісник».
У 2018 році Богдана Присяжного нагородили Грамотою Верховної Ради України за заслуги перед Українським народом.

Богдан Дмитрович завжди був в епіцентрі подій, незважаючи на всі випробування долі. До останніх днів займав активну громадянську позицію, не раз допомагаючи працівникам Чортківської міської ради.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким з приводу непоправної втрати. Вічна пам’ять…