Головна Регіони На Зборівщині пройшов військово-патріотичний вишкіл серед учнівської молоді

На Зборівщині пройшов військово-патріотичний вишкіл серед учнівської молоді

Понад півсотні школярів взяли участь у військово-патріотичному вишколі, який пройшов на Зборівщині. Упродовж трьох днів тривали заняття з психологічної, тактичної, вогневої підготовки, основ рукопашного бою, поводження з вибухонебезпечними предметами. Відкриття вишколу відбулося у селищі Залізці біля пам’ятника Герою УПА Володимиру Якубовському.

– Мені мама сказала про цей вишкіл. Я спочатку не знав їхати, чи ні. Все ж вирішив поїхати і пересвідчитися, чи буде цікаво. Перший раз трохи було важко, але нині вже не складно виконати ці завдання, – ділиться враженнями Максим Стадник.

Військово-патріотичний вишкіл у лісах Зборівщини провели вже втретє. Захід традиційно збирає учнів 7–10-х класів загальноосвітніх шкіл району.

«Учасникам вишколу розповідають про історію, про героїв української нації, про те, як треба діяти в екстремальних ситуаціях. Йдеться про основи вогневої справи, ножового бою, а також про психологічну підготовку, таборування в лісі, тобто про практичні речі», – каже керівник проекту “Захисти свій дім” Микола Більчук.

Організатори переконані, що таборове життя, ознайомлення із основами військової підготовки гартує дух молоді і сприяє її патріотичному вихованню. Комендант військо-патріотичного вишколу, голова Зборівської районної організації партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” Василь Мудло неодноразово сам брав участь у таких вишколах.

«У нашому районі немає жодного тира. На жаль, молодь не має можливості займатися військовою підготовкою. А тут, на вишколі, школярі можуть на невеличких таборах освоїти ази поводження з вогнепальною зброєю, побувати в трошки віддалених умовах – наближених до військових. Важливо, що тут діє такий принцип – діти самі будують свій побут, своє таборування. Тобто йдеться про виховання відчуття відповідальності та освоєння різних навиків», – каже Василь Мудло.

У рамках вишколу відбулися також змагання з пейнтболу. Переможцям вручили нагороди та цінні призи.

Зазначимо, організатором військово-патріотичного вишколу виступила Зборівська районна державна адміністрація, районний відділ освіти спільно з районною організацією партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”.

Фото: Зборівська районна державна адміністрація, Nik Minamoto