Головна Регіони На вихідні прогнозують негоду. У компанії «БМбуд» продовжують працювати у посиленому режимі

На вихідні прогнозують негоду. У компанії «БМбуд» продовжують працювати у посиленому режимі

На найближчі дні на заході України й надалі прогнозують негоду. Синоптики кажуть, що температура опускатиметься вночі і до 20-ти градусів нижче нуля, вітер буде північно-західним та сягатиме 14 м/с. Тож, дуже ймовірні хуртовини. Така погода суттєво ускладнює ситуацію на автошляхах. У ТОВ «БМбуд» кажуть, що до сюрпризів зими – готові.

Загалом на території, яку обслуговує «БМбуд», за таких погодних умов, які склалися протягом останнього тижня, працюють 40 КДМ (комбінованих дорожніх машин) та ще майже три десятки іншої необхідної техніки. Йдеться і про МТЗ, і грейдери, і навантажувачі.

Якщо говорити про роботу впродовж тижня, то найскладнішими можна назвати ситуації в Підгаєцькому, Козівському та Бережанському районах на Тернопільщині та в Тлумацькому, Городенківському, Галицькому, Калушському і Коломийському районах Івано-Франківської області. Загалом, на Франківщині ситуація була складнішою, ніж на Тернопільщині, хоча й у нашій області таких хуртовин, які б настільки впливали на ситуацію на автошляхах, давно не було, кажуть фахівці.

Щодо посипання доріг, то традиційно в «БМбуді» користуються піщано-соляними сумішами. За таких умов за добу компанія витрачає близько 500 тонн.

Впродовж тижня, чи не вперше за останніх кілька років «БМбуд», повноцінно задіювали у роботі «важку» очисну техніку. Зокрема, на дорогах працювали грейдери, адже на деяких ділянках без них було б впоратись практично нереально.

Додамо, за таких умов працівники компанії вимушені працювати в посиленому режимі і попри все, вони виконують свою роботу якісно. Хоча й зізнаються – іноді боротися зі стихією справді непросто. Тому просять водіїв без крайньої потреби не виїжджати на автошляхи у вихідні, адже це полегшить роботу компаніям, які працюватимуть на дорогах – техніка зможе швидше та якісніше їх очищати, якщо вони будуть вільними від іншого транспорту.