Головна Регіони Змінили порядок виклику лікаря додому: як це буде на Тернопільщині

Змінили порядок виклику лікаря додому: як це буде на Тернопільщині

Недавно Мінохорони здоров’я ввело новий порядок виклику лікаря додому. Мовляв чимало медиків скаржаться на те, що часто їх викликають без потреби, мовляв пацієнту лінь йти у поліклініку. Буває, що під час виклику просять виписати довідку, мотивуючи це великою зайнятістю. На такі виклики скаржаться і тернопільські сімейні лікарі. Кажуть, буває, що прийдеш, а двері зачинені.

Отже, з огляду на усі ці моменти, мінохорони затвердило, що відтепер сімейний лікар сам обиратиме чи їхати йому на виклик чи ні, повідомляє vsviti.com.ua

Виправданим медики вважають виклик лікаря додому для інвалідів і нетранспортабельних пацієнтів.

Самотні неплатоспроможні старі не можуть дозволити поїздку туди-назад в амбулаторію.

Тепер лікар буде визначати, їхати до хворого чи ні по телефону. Він буде дізнаватися у пацієнта, що трапилося і сам приймати рішення, чи є стан загрозливим, чи варто їхати до хворого, або пацієнт може прийти до лікаря сам.

Кожна медустанова буде самостійно визначати механізм виклику лікаря додому.

Лікар не звітуватиме про відвідування всіх пацієнтів, які звернулися в реєстратуру. Все зведеться до кількох цифр в день: загальна кількість звернень дорослих і дітей, і кількість візитів до пацієнтів додому.

Раніше лікарі замість того, щоб прийняти більше пацієнтів в обладнаному кабінеті, були змушені їздити на виклики. В ході реформи кожен українець підпише декларацію з лікарем. Доктор буде “вести” тих пацієнтів, з якими підписав договір.

Однак фахівці називають дві проблеми, які можуть виникнути з викликом лікаря.

По-перше, лікарі можуть проігнорувати цю норму і продовжувати виїзди на виклики.

По-друге, може бути різко негативна реакція пацієнтів.

Також лікар не завжди зможе вірно по телефону визначити стан пацієнта.