Головна Регіони Дорога Єдності М-30: стартували роботи на ділянці у Тернопільській області

Дорога Єдності М-30: стартували роботи на ділянці у Тернопільській області

22 березня розпочато поточний середній ремонт між містами Тернопіль та Бережани автомобільної дороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, котрий стане складовою маршруту до 30 річниці Незалежності України М-30 Стрий – Ізварине.

Нагадаємо, разом з трасою М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине автошлях М-12 об’єднається у найдовший автошлях країни. Він матиме протяжність 1392,3 км.

Ділянка майбутнього автошляху М-30 Стрий – Ізварине в Тернопільській області проходить від меж Івано-Франківщини та Хмельниччини через Тернопіль. Від обласного центру до межі Хмельницької області її лагодили 2018 року. А от від Тернополя через місто Бережани до меж Івано-Франківської області цей автошлях не знав ремонту ще з 1990-х років.

Учора перша бригада субпідрядника почала працювати у с. Підгороднє Тернопільського району (км 140 дороги М-12). Передусім почали готувати до ремонту міст. Відфрезували зношене покриття та почали демонтаж арматури. Також невдовзі розпочне роботу бригада генерального підрядника.

Генеральний підрядник: Onur Group Ukraine.

Субпідрядна організація: Техно-Буд-Центр.

Загальна протяжність ділянки поточного середнього ремонту становить 47 км. Також днями буде оголошено торги на об’єкти капітального ремонту: відрізки М-12 у межах міста Бережани та за ним до межі з Прикарпаттям.

Конструктив дорожнього одягу складатиметься з наступних шарів:

• укріпленої за допомогою регенерації основи,

• вирівнювального шару крупнозернистого асфальтобетону,

• фінішного шару зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

Також з 2020 року Укравтодор впровадив нову практику: при проведенні ремонту дороги, відновлюють і штучні споруди, розташовані у ній. У цьому році передбачено ремонт 6 мостів та шляхопроводів, розташованих на автошляху М-12. Один міст поблизу села Городище (км 129+464) буде відновлено не поточним середнім ремонтом, а капітальним, з огляду на його дефекти.