Головна Новини “Дзвонять серед ночі, просять гроші в кредит” – Сергій Притула розповів про...

“Дзвонять серед ночі, просять гроші в кредит” – Сергій Притула розповів про свої волонтерські будні

Знаний шоумен, телеведучий, а віднедавна і кіноактор, а ще активний волонтер Сергій Притула вкотре прозвітував на офіційній сторінці у ФБ на що витратив кошти, котрі йому перераховують люди на допомогу українським військовим.

Купили чимало надпотрібної техніки. Загалом витратили  майже 600 тисяч гривень.

Окрім того Сергій розповів про некоректну поведінку деяких людей. Вони телефонують йому у будь-який час дня і ночі, просять гроші в кредит, на оренду квартири чи купівлю побутової техніки.

“Велике прохання до усіх тих добрих людей, які телефонують мені в будь-яку пору дня і ночі. Я не знаю, де ви берете мій номер телефону, в принципі, це не важко, але… Якщо мені ще раз подзвонить мама солдата, друг кума брата свата у якого колєга «на нулі» і вони «слєпиє как котята», або ще хтось із цивільних, я боюсь, що тон моєї розмови із вами кардинально зміниться.
Панове. 4 роки йде війна. Це вже не 2014/2015, коли волонтери дерли під собою щебінь і гнали за першим покликом, закриваючи будь-які запити, навіть там де не було нагальної потреби.
Є офіцери. Є комбати. Є порядок прийому техніки на баланс. Якщо у якогось підрозділу є потреба, нехай зі мною контактує комбат чи матеріально відповідальний офіцер, ставить задачу і ми її будемо закривати. Я сьогодні мав розмову з капеланом, який балакав із солдатами і от їм здається, що їм бракує тепловізора. На запитання про кількість приладів у батальйоні чіткої відповіді дано не було. А батальйон – не спецура, в розвідку не ходять, ДРГ в тил ворога не засилають. Коротше…
Бійці! Офіцери! Люди скидаються хто скільки може. Давайте витрачати людські кошти з якомога вищим ККД! Я розумію ситуацію, коли частина техніки, гаджетів виходить із ладу. Розумію, коли є потреба у приладах у новостворених підрозділах. Але якщо мені ще раз хтось маякне і скаже, що «у нас немає жодного тепловізора», я особисто напишу веселий пост про командира, який за 4 роки війни не забезпечив свій підрозділ необхідною оптикою! Давайте-но, панове офіцери, починайте потихеньку шпетити своє вище керівництво по субординаційній вертикалі!
Ще одне. Усім солдатам і офіцерам, а також членам їх родин урочисто повідомляю: я не фонд! І не благодійна організація. Я займаюсь волонтерством в індивідуальному порядку! Я не надаю фінансової підтримки в разі, якщо ви: маєте проблеми з кредитами, не можете винайняти собі житло, не можете придбати собі побутової техніки і т.д.
Я збираю гроші на речі, які необхідні для фронту. Зі своїми особистими клопотами спробуйте справлятись самі.
Усім дякую за увагу”, – написав Притула