Головна Регіони Двом обласним депутатам вручили повістки прямо в сесійній залі

Двом обласним депутатам вручили повістки прямо в сесійній залі

thumb_65676_news_mСьогодні 5 лютого, представники Тернопільского обласного військового комісаріату вирішили скористатися ситуацією і вручили повістки депутатам Тернопільскої обласної ради прямо перед початком сесійного засідання. Вони мають ройти медичну комісію. 

О 10.00 мало розпочатися шосте пленарне засідання 51-ої сесії облради. Однак через відсутність кворуму воно не розпочалось. В 10.50, коли працівники військкомату прибули в сесійну залу, там уже не залишилося жодного з депутатів, яим мали вручити повістку. Офіцери вирішили пройтись кабінетами апарату в надії застати хоч когось із списку військовозобов’язаних депутатів.

Першим, кому вдалося вручити повістку, був заступник голови Тернопільської обласної ради Олег Боберський. У нього якраз була нарада. У розпалі роботи чиновник несподівано отримав щасливу звістку про те, що його викликають у військкомат для проходження медогляду.
Посадовець швиденько поставив підпис на документі, сказав, що обов’язково піде у військоий комісаріат, навіть посміхнувся на камеру. Зауважив, що раніше не служив в армії, однак готовий йти захищати Батьківщину. Додав, що під час попередніх черг мобілізації повістки ще не отримував.
– До мене не зверталися ще, перший раз звернулися, – каже він. – Буду питати в Сергія Олександровича (показує на Тарашевського – прим. авт.), що робити…

Другий, кому в цей день дісталася повістка, – депутат облради Володимир Болєщук. Звістку про те, що прийшов військкомат, він сприйняв спокійно, навіть одразу потиснув руку заступнику міського комісара Миколі Бойку.
– Звичайно, готовий йти захищати Батьківщину, були думки піти в добровольчі батальйони, але…, – говорить він. – Я не служив. Рано одружився. У мене було двоє дітей, тож в армію мене не призвали. А потім державна служба. І так не склалося… Але в нас більше тут є чоловіків, які можуть піти. Ви спитайте.
І пан Олег, і пан Володимир дуже просилися у працівників військового комісаріату прийти не в той же самий день, а наступного ранку. Мовляв, у них державна робота, розпланований час.

Робоча нарада, яка на той час була в кабінеті пана Боберського дуже швидко «розсмокталася». Усі присутні чоловіки, вочевидь, розійшлися у своїх справах, або від гріха подалі.
Ще вісім депутатів, яким мали вручити повістки в той день, в обласній державній адімністрації не знайшли. Деякі з них були на робочих зустрічах, а хтось взагалі з’являється тільки на сесії.
Журналісти «RIA плюс» проконтролюють, чи вдалося вручити повістки іншим військовозобов’язаним депутатам. Також на нашому сайті ми напишемо продовження про те, чи визнали прадатними до служби у ЗСУ пана Боберського та пана Болєщука, які говорили про те, що готові вже їхати захищати Україну від ворогів.

Джерело: 20 хвилин