Головна Регіони Вихідні для дітей у Тернополі були суцільне кіно

Вихідні для дітей у Тернополі були суцільне кіно

Із 7 по 9 квітня Тернопіль «КіноХвилькувався». І Всеукраїнський фестиваль дитячого кіно, анімації і телебачення «КіноХвилька» зібрав творців дитячого кінематографу і телепродукту з усієї України. Проект реалізували в рамках Програми національних обмінів за фінансування Європейського Союзу, Національного фонду підтримки демократії (США), за сприяння Тернопільської міської ради, Державного комітету з питань кіно України, Національної спілки кінематографістів, “Укранімафільму”.
Організатори фестивалю — ГО «Творче об’єднання «КіноХвиля»” і Громадська спілка “» «Асоціація регіонального розвитку та міжнародного співробітництва Тернопільщини «Стратегія успіху» – висловлюють щиру подяку Агрохолдингу «МРІЯ» та всім-всім меценатам, які подарували дітям радість і віру в казку!
Допоки малеча дивилась мультяшки, дорослі обговорювали проблеми дитячого кінематографу в Україні. А серед них і незручний час для трансляції, і відсутність підтримки з боку власників телеканалів.
к зазначила директор «Першої Дитячої телешколи» із Запоріжжя Інна Пенчук, в Україні дитячі телепередачі, мультфільми та фільми є, їх чимало, і вони якісні, проте їх транслюють або дуже пізно вночі, коли діти вже сплять, або надто рано – коли ще сплять. Як результат: українські дітки виростають на чужоземних мультфільмах, наслідують чужинських персонажів, а не своїх, рідних. Чому так сама малеча мала змогу спитати в мультиплікаторів Світлани Дахіної із Харкова, Романа Дзвонковського з Івано-Франківська і Людмили Ткачикої зі столиці 9 квітня. Ті ж у свою чергу допитувались у тернополяток – чому ті надають перевагу іноземним мультфільмам.
Діалог тривав понад годину, гості зазначили: так дискусія у них вперше, і вона дуже корисна, адже допомагає краще зрозуміти тих, для кого працюють.