Головна Регіони Автомайдан рекомендує збирати валізи прокурорам Гулкевичу і Антюку (відео)

Автомайдан рекомендує збирати валізи прокурорам Гулкевичу і Антюку (відео)

10987429_933882446623104_2916566839407807929_nСьогодні 16 березня 2015 року до Тернопільського обласного прокурора Юрія Гулкевича на прийом громадян приїхали активісти ВО Автомайдан.

Однак самого прокурора в день прийому дивним чином не виявилося на місці в зв’язку із «терміновим відрядженням».

В прокуратурі куди дівся їхній начальник ніхто не знав, ні старший прокурор  прокуратури області Ірина Зіновіївна, ні Іван Петрович Антюк, який замість Юрія Гулкевича мав проводити прийом громадян.

11063288_804899272912573_48668725_n

Автомайданівці, які приїхали з шести міст України мали всього сім питань до Юрія Гулкевича: незаконний видобуток каміння в заповідній зоні Бучачі та Теребовлі,  жодних розслідувань щодо податкової та даїшників, які переслідували підприємців та перевізників, що безкоштовно возили людей на Майдан, відсутність жодних розслідувань стосовно екс-губернатора області Хоптяна, який за часів Януковича на мільйони надерибанив місцевої землі, і тиск на місцевих підприємців, які відмовляються сплачувати данину тернопільській податковій та прокуратурі.

На жодне питання заступник прокурора Антюк не дав чіткої відповіді.

«Я вважаю, що я на даний час підстав для мого звільнення не маю» – сказав на початку зустрічі прокурор Антюк, заперечуючи, що прокуратура разом з іншими правоохоронними органами перешкоджала виїжджати майданівцям на акції протесту в Київ.

«Прокуратура міста Тернополя додумалась до того, щоб оскаржувати рішення громади, щодо переіменування Майдану мистецтв на Майдан Героїв Небесної сотні, – каже Ігор Василів, саме в той час пан Антюк був заступником прокурора міста Тернополя Віталія Сідорова. – Немає в вас «боржку» перед тими, що загинули на Майдані»

«Чому не проходять розслідування по ДАІвцях які не пускали майданівців на Майдан» – запитали автомайданівці в Антюка, на що той відповів, що «У нас таких фактів немає. Хто написав заяву чи звернувся до нас?». Хоча в той час аж до жовтня 2014 року включно прокуратура мала функцію загального нагляду і публічні повідомлення про злочин нею мали би братися до уваги.

Запитали автомайданівці і про те, чому у справі яку курує сам Іван Петрович Антюк,в якості свідка запрошують захисника обвинуваченого, що прямо забороняє КПК. На це питання в нього відповіді впринципі як і на інші не було.

Антюк не знає чому на неодноразові повідомлення в ЗМІ щодо осіб, які відправляли людей на Антимайдан де є відео, фото, де люди самі розказують про те за які гроші і хто це робив не порушено ЖОДНОГО провадження.

З11068827_804898226246011_1251080538_nа словами Автомайданівців Тернопіль це єдине місто з п’яти де до активістів не вийшов прокурор області, тому що його не було на місці, Тернопільска область єдина де активістів стільки протримали на вулиці була ще Одеса, і Приз їх прийняв і вже відсторонений від виконання обов’язків.

Активісти передали прокурору Антюку валізу, щоб збирав речі, цією ж валізою рекомендували автомайданівці рекомендували поділитися і з Юрієм Гулкевичем. Вони також пообіцяли, що вся інформація озвучена сьогодні ляже на стіл до Генерального прокурора Віктора Шокіна.