Головна Політакценти «Ідеального закону немає, але треба робити якісь кроки» – народний депутат про...

«Ідеального закону немає, але треба робити якісь кроки» – народний депутат про судову реформу

Судову реформу, яку минулого тижня прийняла Верховна Рада, народні обранці називають однією з найбільш дискусійних, проте фундаментальних реформ. Таку думку висловив парламентар з Тернопільщини Роман Заставний.
«У момент голосування за судову реформу народні депутати немов розділилися. Частина з них розуміє, що немає нічого ідеального, але потрібно робити якісь кроки. Можливо, згодом ми й визнаємо ті чи інші свої помилки, але треба рухатися вперед. А от кричати, що в державі немає реформ і в той же час не підтримувати жодну із них – величезне лукавство, в даних умовах – навіть злочин», – переконаний Роман Заставний. «Адже навряд чи найближчим часом в України буде такий шанс вийти з кризи. Ми бачимо певні тенденції, є напрацювання, і в економічному, і в соціальному плані ми почали рухатись вперед. Важливо не втратити динаміку та підтримувати заданий парламентом темп».
Як зазначив Роман Заставний, Верховна Рада діючого складу може заслужити звання найбільш реформаторської в України. Адже крім того, що вона приймає найбільше фундаментальних законів, народні обранці роблять все, аби подолати все «совєтске» в державі.