Головна Політакценти Ігор СцібІгор Сцібайло: «Під виглядом інвестиційних угод у Тернополі проводять будівельні афери»...

Ігор СцібІгор Сцібайло: «Під виглядом інвестиційних угод у Тернополі проводять будівельні афери» (відео)

Новий поширений вислів «інвестиційна угода», який останнім часом з’явився у тернопільських засобах масової інформації, насправді – схема та афера.

На цьому наголосив кандидат на посаду міського голови Тернополя Ігор Сцібайло.

– Інвестиційна угода немає нічого спільного з інвестиціями. Розглянемо декілька прикладів таких інвестиційних угод. Перша з них – футбольна школа, яка уже давно мала постати у парку «Топільче». А сьогодні що ми маємо? Багатоповерховий житловий будинок, де квартира чи дві віддані школі. Наступне – культурно-мистецький центр у дворі ПК «Березіль». І що ми маємо сьогодні? Знову 12-поверховий дім у дворі «Березолю». Культурно-мистецьким центром і не пахне. Можливо, дадуть одну чи дві квартири під такий центр. Церква Ольги і Володимира на Дружбі. Так само – інвестиційна угода про забудову громадських приміщень церкви. А по-факту інвестор, себто будівельник, мав збудувати там точнісінько такий самий 12-поверховий будинок. Дай Бог, щоб мешканці та громадськість зупинили цю кримінальну оборудку та схему. І таких прикладів у місті є багато,  зазначив Ігор Сцібайло.

Він звернувся до чинної міської влади з вимогою припинити аферистичні інвестиційні угоди.

– Потрібно зупинити злочинну кримінальну схему інвестиційних угод. Якщо і укладати інвестиційні угоди, то лише такі, які принесуть користь місту, під культурно-мистецькі центри, футбольні школи, стадіони. А не під житлові будинки, офісні приміщення та інші комерційні об’єкти. Кримінально-аферистична схема діє у Тернополі уже давно. І що ж тут приваблює потенційного інвестора?  Звісно, коли за декілька років збудують будинок і ніякого культурного чи спортивного центру там не буде, ніхто його не зруйнує. А забудовник заплатить лише декілька тисяч гривень штрафу і узаконить цю споруду. Тому звертаюся до чинної влади з вимогою припинити аферистичні інвестиційні угоди і працювати на місто, а не на власну кишеню,  наголосив Ігор Сцібайло.

ґ