Головна Політакценти Іван Ковалик йде в Раду самовисуванцем, щоб не залежати від партійних «босів»

Іван Ковалик йде в Раду самовисуванцем, щоб не залежати від партійних «босів»

Чи не найпоширеніше питання, яке чую в свою адресу останніми тижнями: чому йдучи у Верховну Раду, я не представляю жодну політичну силу? Так от пояснюю:

я самовисуванець, тому що інтереси виборців та України я ставлю вище інтересів будь-яких політичних сил. І зобов’язання та відповідальність нестиму тільки перед своїми виборцями та українським народом!

На жаль, ці позачергові вибори до Верховної Ради відбуваються за старою виборчою системою – системою, при якій списки партії формують політичні “вожді”, де виборці не можуть впливати на порядок кандидатів у списку. А я не хочу брати участі в цьому. Адже кожен хто в такий спосіб потрапляє в Раду автоматично стає виконавцем волі керівництва партії!

Щоб пройти в парламент, будь-яка політична партія повинна мати достатньо ресурсів і доступ до національних ЗМІ. Проте зараз власники всіх всеукраїнських мас-медіа одіозні олігархи, з якими завзято планують боротися ті, хто найчастіше буває на цих же телеканалах. Мені набридло таке лукавство. Я не хочу ставати частиною політичних проектів, які розвалюються одразу після чергових виборів!

Я йду в Верховну Раду як самовисуванець, бо хочу приймати політичні рішення згідно із власним сумлінням. Вважаю, що так я буду максимально корисним для тернополян.