Головна Політакценти Єдиний народ – єдина церква: Депутати Тернопільської облради підтримали звернення Президента щодо...

Єдиний народ – єдина церква: Депутати Тернопільської облради підтримали звернення Президента щодо надання Томосу

Створення Єдиної Помісної Української Церкви – сьогодні як ніколи актуальне. І це не лише можливість об’єднати церкви воєдино, а й шанс унезалежнитися від Москви. У цьому переконаний голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

За його словами те, що депутати обласної ради під час сесії, яка відбулася у п’ятницю, 8 червня, підтримали постанову Верховної Ради України від 19.04.2018 року №2410-VIII «Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні», є дуже важливим кроком у напрямку наближення нашої держави до створення Єдиної Помісної Церкви.

«Кроки Президента України Петра Порошенка щодо створення Єдиної Помісної Православної Церкви є одними з найбільш визначальних з точки зору державотворення нашого часу. Адже, крім політичного протистояння та крім боротьби з російською окупацією на Сході України і в Криму, ми сьогодні маємо забезпечити церковну єдність українського народу в межах єдиної помісної церкви. І даний крок сьогодні буде фактором визнання і формування однієї з найбільших православних церков у світі і що важливо – визнання канонічності православ’я на території України, де воно має понад тисячолітню історію», – підкреслив Степан Барна.