Головна Політакценти Як переграли протернопільську більшість

Як переграли протернопільську більшість

Фото є ілюстративним і не має ніякого відношення до казки

Сьогодні у Тернопільській міській раді відбувся формальний розвал коаліції та повернення до попереднього формату роботи з депутатами.

Формальним приводом до цього стало переобрання секретаря найскандальнішої  депутатської постійної комісії з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі. До сьогодні її очолювали два опозиційні до міського голови депутати — головою комісії був самопомічець Андрій Шкула та серетарем представник ВО Свобода Роман Навроцький.

13 лютого відбулося два засіданя комісії перше — вранці на яке прийшло троє депутатів Андрій Шкула, Ліана Прокопів. Роман Навроцький та Віктор Шумада, який не є членом комісії.

Ввечері відбулося засідання другої частини комісії необхідних для голосування 5 чоловік Артимович Андрій, Балук Любомир, Бліхар Володимир, Гринда Володимир, Серетний Тарас на якому обрали нового секретаря — Володимира Бліхара та провели засідання комісії під його головуванням. При тому що на одному з попередніх засідань комісії заступником голови комісії було обрано депутата від партії “Громадянська позиція” Любомира Балука.

Таким чином депутати, які входили в протернопільську більшість розвалили її, адже фракції Громадянської позиції, Радикальної партії, Батьківщини та представників Народного контролю фактично перейшли на бік міського голови, і до наступної сесії відбудеться формування нової більшості.

Що стало предметом торгу та на які поступки пішов Сергій Надал коаліціантам поки не відомо, однак зрозуміло, що поки що все складається на його користь.