Головна Політакценти Як працюють депутати: 15 хвилин приймаємо проекти рішень, а 30 – “перекурюємо”

Як працюють депутати: 15 хвилин приймаємо проекти рішень, а 30 – “перекурюємо”

Четвертого квітня депутати міської ради зібралися, щоб продовжити роботу чотирнадцятої сесії. День перед тим, 3 квітня, більшість депутатів вирішили не брати участь у пленарному засідання і на заплановану сесію не прийшли. Сьогодні ж з’явилися майже усі і почали роботу майже вчасно, хоча декілька разів брали перерву. Вже через годину про неї попросили представники фракції «БПП». Формально перерва оголошувалася на 10 хвилин, а на ділі тривала півгодини.

У порядку денному залишились в основному земельні питання і переважно їх приймали або не приймали без запитань, зауважень та обговорень. Якщо у деяких випадках і були зауваження, то незначні. Тому проекти рішень голосували одне за одним. Якщо були представники, які мали бажання виступити, то їх заслуховували. Наприклад, з питання під номером 84 виступав представник ТОВ «Взуття». Він зазначив, що йдеться про виділення ділянки біля «Арскераміки» і попросив підтримати проект рішення. Голова земельної комісії депутат Андрій Шкула пояснив, що на комісії питання не отримало позитивного рішення тому, що не вистачило одного голосу, а так застережень щодо виділення їм ділянки немає. Зате вони були у міського голови. Депутатам він пояснив, що міська рада пішла на зустріч підприємцям і погодилась надати їм велику ділянку з можливістю розтермінування оплати за неї, але підприємство не сплачує відсотки за це розтермінування, тому він порадив не підтримувати проект рішення. У результаті «за» проголосувало тільки 17 депутатів, тож рішення не прийняли.

Після першої перерви, попрацювавши всього 15 хвилин про перерву попросили представники фракції ВО «Свобода». Цього разу вона затягнулася на 40 хвилин, хоча, як і першу, оголошували її тільки на 10. Деякі проекти рішень депутати не підтримували. Зокрема, не прийняли питання під номерами: 91, 92, 94, 98, 102, 120, 121, 124, 126, 127, 128, 143 та інші. Зважаючи на те, що питання особливих дискусій не викликають, і розглядають їх швидко, є всі шанси, що цього разу чотирнадцята сесія звершить свою роботу.