Головна Політакценти Як Батьківщина сама себе заганяє у політичний цугцванг

Як Батьківщина сама себе заганяє у політичний цугцванг

Вчора десятки тернопільских ЗМІ поширювали позицію Тернопільського осередку ВО Батківщина про виключення з партії та відкликання з лав чотирьох депутататів, які ніби то всупереч рекомендації політбюро партії голосували за затвердження змін до Генерального плану міста Тернополя.

Це такий-собі політичний фарс перед майбутніми виборами, адже по-перше позиції обласного осередку партії немає, є тільки заява підписана керівником міського партосередку Миколою Сліпченком, а тим часом Василь Деревляний продовжує лобіювати вигідне і для міського голови питання передачі майнового комплексу Тернопільського аеропорту з власності області у власність міста, що є не чим іншим, як відстоюванням інтересів міського голови та певні кулуарні політичні ігри. По-друге, найбільшим “каменем спотикання” у теперішнього керівництва міської організацї БЮТу є фігура Андрія Артимовича, якого і так покарав Василь Тимофійович за вільнодумство та прихильну до міського голови публічну позицію в обмін на посаду головного лікаря Дитячої лікарні, що особисто для Артимовича є довгостроковим капіталовкладенням у кар’єру, замість мінливого партійного зиску.

Про інших чотирьох бютівців навіть не приходиться говорити, доля яких на політичній шахівниці настільки мізерна, що вкладати зусилля і час в їхнє відкликання зовсім не доцільно для такої потужної політичної сили.

0Крім того, що виключеня з лав партії та бюрократична тяганина з відкликання депутатів можуть загнати Батьківщину у цугцванг, коли де факто не маючи депутатів вона розділятиме політичну відповідальність за рішення, які прийматиме міська рада, та й плани Деревляного щодо аеропорту і політичні домовленості з міським головою теж можуть значно відкоригуватися. А не виконання погроз висловлених в заяві поширеній Батьківщиною в ЗМІ  –  осуд, а саме головне доказ голослівності заяв політичної сили, яка петендує на значні досягнення на виборах у регіоні.

Саме тому, очікуємо затягування процесу відкликання представників Батьківщини.