Головна Політакценти Якою могла б бути ціна на газ в Тернополі, якщо б не...

Якою могла б бути ціна на газ в Тернополі, якщо б не стримування тарифів мерією міста

Міський виконком стримує ціни на газ для населення, поки олігархи наживаються

Міський виконком стримує ціни. Міський виконком Тернополя з ініціативи міського голови Сергія Надала вже більше року адміністративно стримує різке зростання ціни на газ, покриваючи різницю між так званим “ринковим тарифом” і тим, які реально сплачують тернопляни.В середньому кожна тернопільська сім’я заплатила б минулого року на 2800 грн більше за тепло і підігрів гарячої води, якби міськвиконком не стримував тарифи.

Зруйнувати олігархічну монополію. Сергій Надал неодноразово звертав увагу уряду, що в Україні збережена олігархічна монополія на ринку і немає справедливої конкуренції за споживача, а також наголошував, що під час впровадження карантинних заходів ціна газ не повинна підніматися.“Тарифна політика уряду укупі з “локдауном” штовхає людей у злидні та змушує економити на їжі. Такого не було з початку 1990-х. Нам потрібно дивитися на розвинені країни, де є реальна конкуренція на енергетичних ринках. Де на час карантинних заходів з державного бюджету відшкодовували сплату комунальних послуг і точно не підвищували вартості в скрутній економічній ситуації”, – зауважує Сергій Надал.

Місто хоче самостійно керувати ГРМ. Міський голова Тернополя також звернув увагу уряду на стан мережі розподілу газу, що перебуває в управлінні ПрАТ “Тернопільміськгаз”. Очільник Тернополя пропонує передати мережі на обслуговування міському комунальному підприємству.“З метою запобігання загрозам функціонування об’єктів критичної інфраструктури міста, переконливо звертаємося до Вас з проханням передати систему газорозподільних мереж в управління комунальному підприємству Тернопільської міської ради”, – йдеться у зверненні міського голови, спрямованому на прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.Передача ГРМ місту дозволить модернізувати систему постачання газу і зменшити тарифний тиск на тернополян.

Нагадаємо. Сергій Надал вже реалізував успішний проєкт модернізації системи центрального опалення, що дозволяє сьогодні стримувати тарифи для тернополян, попри постійне підвищення ціни на газ з боку уряду