Головна Політакценти Юрій Лучечко: Підприємства Тернопільщини заслужено зайняли місце в спиртовій галузі України

Юрій Лучечко: Підприємства Тернопільщини заслужено зайняли місце в спиртовій галузі України

Сьогодні спиртова галузь України налічує більше 80 виробничих майданчиків. Вагома частина з них знаходиться у Тернопільській області. Саме тому спиртові підприємства західного регіону мають бути локомотивом розвитку цієї галузі. На цьому наголосив в. о. директора ДП «Укрспирт» Юрій Лучечко під час виробничої наради на базі Зарубинського заводу, що на Збаражчині.
За його словами, базові підприємства для виробництва харчового спирту в Україні уже сформовані для потреб внутрішнього ринку. Тому стоїть питання щодо переорієнтування і запуску роботи старих виробничих площадок.
«Яскравим прикладом є Зарубинський спиртовий завод, де спрацювало державно-приватне партнерство. І сьогодні тут виробляють компонент моторного палива, іншими словами – біоетанол. Тому зараз завдання ДП «Укрспирт» – зберегти людський капітал та виробничі площадки, які мали би працювати на імпортозаміщення. І це є одним із наших пріоритетів. Тому сьогодні ми говоримо про те, що виробничі площадки за рахунок імпортозаміщення можуть бути переорієнтовані на великі заводи, де будуть виробляти біоетанол, а також спиртовмісні речовини для заміщення потреби в парфумерній та хімічній промисловостях», – зазначив Юрій Лучечко.
Також він підкреслив, що за результатами робочого візиту на Тернопільщину, дуже задоволений поїздкою.
«Я знайшов тут багато однодумців, у тому числі з боку керівництва області та народних депутатів. Вони відстоюють роботу і спільно з нами відпрацьовують проекти законів, рішення, які дадуть можливість залучитися не тільки внутрішньою інвестицією, яку може дати держава, але й залучити приватний бізнес, який демонструє своїм прикладом те, що підприємства Тернопільської області заслужено зайняли місце в спиртовій галузі України», – зауважив Юрій Лучечко.
Водночас, під час перебування на Тернопільщині в. о. директора ДП «Укрспирт» відвідав Борщівський спиртзавод, який готується до відновлення виробництва. «Сьогодні його основне завдання – це якісні показники щодо виробництва готової продукції. І лише після цього ми зможемо аналізувати його роботу й говорити про подальшу співпрацю», – підсумував Юрій Лучечко.