Головна Політакценти Юлія Тимошенко: Ми маємо залучити інтелектуалів до управління країною

Юлія Тимошенко: Ми маємо залучити інтелектуалів до управління країною

Вітчизняні інтелектуали мають брати участь в управлінні країною і працювати на її розвиток. Це передбачає Нова Конституція.

Про це Юлія Тимошенко сказала під час зустрічі з науково-технічною елітою у Харкові, де вона перебуває в межах передвиборного туру Україною.

За словами Юлія Тимошенко, наша країна має унікальний інтелектуальний потенціал, але досі не увійшла в 4 промислову революцію. І це в той час, коли на світових майданчиках обговорюють вже те, як будувати стосунки між людьми в епоху цієї революції.

«Нам треба негайно думати про те, як інтегруватися, стати частиною розвитку сучасного людства. Адже наразі ми знаходимось на узбіччі», – зауважила вона.

Юлія Тимошенко зазначила, що в ініційованому нею та розробленому разом з кращими фахівцями Новому економічному курсі – програмі покрокових змін у країні – передбачено, як із застарілої сировинної моделі економіки перейти до інноваційної.

На жаль, звернула увагу Юлія Тимошенко, сьогодні Україна в інтелектуальній площині «примудрилася стати сировинним придатком світу».

«Ми не виробляємо готовий інтелектуальний продукт, ми працюємо на аутсорсинг, на якому потім хтось будує успішність своїх економік», – сказала Юлія Тимошенко.

Вона також наголосила на тому, що наша держава має боротися за таланти та створювати умови, щоб здібні українці могли жити та працювати на Батьківщині.

Дбати треба не лише про рівень доходів, зауважила Юлія Тимошенко, а про всю систему життя, культуру, безкоштовну освіту, щоб створити можливості реалізувати себе кожному громадянину.