Головна Політакценти Юлія Тимошенко: Країна швидко подолає кризу, якщо буде зруйновано монополію цієї влади

Юлія Тимошенко: Країна швидко подолає кризу, якщо буде зруйновано монополію цієї влади

Важка економічна ситуація в країні – це наслідок безвідповідальної монопольної політики чинної влади, тому шлях до відродження України лежить через оновлення усієї вертикалі влади: від місцевої до центральної.
Таку думку в прямому ефірі телеканалу «112 Україна» висловила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.
«Треба зруйнувати абсолютну монополію влади на самостійні ухвалення державних рішень, монополію на безвідповідальні рішення та монополію на споживання всіх ресурсів в Україні. Лишаючи стару систему, яка обирає свою маріонетку, ставленика, чергового господаря акціонерного товариства з іменем «Україна», ми, по суті, все ще і ще раз запускаємо по колу», – наголосила Юлія Тимошенко.
На її думку, відповідальна влада має бути підзвітною суспільству і саме такі механізми мали би були запропоновані владою, обраною внаслідок Революції Гідності.
«Чому президент, який прийшов до влади після другої революції, першим законом не вніс до парламенту Закон про імпічмент президенту, написаний громадянським суспільством, і не переглянув цю Конституцію так, щоб народ вкотре не залишався на узбіччі?» – запитала народний депутат.
На думку лідера «Батьківщини», нинішня критична ситуація в країні – це наслідок безвідповідальної монопольної політики чинної влади, наслідки неправильно ухвалених рішень, які приймались або помилково або свідомо».
Політик упевнена, що проти України була свідомо запущена найжорсткіша політика геноциду, яка почалася зі свідомого, нічим не обґрунтованого економічного опущення курсу гривні стосовно до долара в три рази.
Тимошенко з жалем констатувала, що через антиукраїнську політику владу країна втрачає людей: «Люди мільйонами виїжджають за кордон, 60% людей знаходяться за межею бідності. Таких країн у світі немає і це наслідки абсолютно спланованого впливу на кількість населення в Україні».
З огляду на це Голова партії бачить головним завданням перезавантаження влади.
«Наше завдання – змінити ситуацію мирно на президентських і парламентських виборах, ще раз не помилитись і не потрапити на гачки пропаганди, зомбування і очорнення тих політиків, які можуть допомогти, і ще раз не дозволити провести маріонеток старої діючої кланово-олігархічної системи до влади»,- пояснила політик.
Вкрай важливими для перезавантаження усієї вертикалі влади Юлія Тимошенко вважає вибори до об’єднаних громад, які відбудуться 29 жовтня, і називає їх фактично першим туром президентських та парламентських виборів.
«Вибори до 201-ї об’єднаної територіальної громади, які відбудуться 29 жовтня, – це не лише вибори до об’єднаних громад. Вони, по суті, стануть першим туром президентських і парламентських виборів. А тому закликаю людей відповідально ставитись до кожних виборів, як би ви ставились до власного життя, бо якраз ваше життя напряму від цього залежить», – зазначила політик.
Тимошенко упевнена, що «кризову ситуацію в Україні можливо легко виправити у достатньо короткі терміни і команда «Батьківщина» має алгоритм необхідних кроків і дій.
«Післявоєнна Німеччина після Другої Світової Війни піднялась на ноги за 5 років. А тому підняти Україну із штучно створеної кризи ми зможемо за 2-4 роки. І я знаю, як покроково це зробити», – підсумувала лідер фракції «Батьківщина».