Головна Політакценти Що робив Микола Томенко в дитячій книгозбірні у Тернополі?

Що робив Микола Томенко в дитячій книгозбірні у Тернополі?

З приємною місією – нагородити переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!» в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей побував відомий український політичний та громадський діяч, кандидат історичних наук Микола Томенко.
Для бібліотечної спільноти візит Миколи Томенка – подія бажана і символічна, адже з його легкої руки було започатковано акцію «Українська книга – дітям» (2013-2014 рр) та Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд», завдяки яким книжкові фонди бібліотек поповнились новою якісною літературою, а обдаровані діти отримали можливість реалізувати свої творчі здібності на рівні держави.
Представляючи високого гостя, директор книгозбірні Надія Новіцька акцентувала передовсім на культурно-просвітницькій діяльності пана Миколи, оскільки вже багато років поспіль заснований ним благодійний фонд «Рідна країна» реалізує низку загальнонаціональних проектів у сфері освіти, культури, туризму, сприяє оновленню бібліотечних фондів.
Свого «зоряного часу» з нетерпінням очікували наші юні художники. Марія Килимник (м. Кременець), Тарас Гонсьор (м. Підгайці), Іван Абрамець (с. Високе Монастириського району) схвильовано приймали вітання та гостинці з рук знаменитого гостя. Важливим елементом подарунка стали патріотичні флайтери (світловідбиваючі брелки, що виконують сигнально-захисні функції на мало освітленій дорозі), над розробкою яких Микола Володимирович працював особисто.
Нагадаємо, що ініціаторами творчого проекту «Рідна країна – безпечна країна» стали фонд Миколи Томенка «Рідна країна» та Національна бібліотека України для дітей. Дякуємо організаторам за сприяння розвитку творчих здібностей дітей і популяризацію важливих проблем сьогодення. Окреме спасибі адресуємо пану Миколі за неймовірно цікаве спілкування, активну громадянську позицію, рішуче прагнення берегти і розвивати потужний історико-культурний потенціал нашої Батьківщини і зокрема Тернопільщини.
Уляна Пилипчук – завідувачка редакційно-видавничого сектору ТОБД