Головна Політакценти Щоб допомогти Зеленському перемогти, прокурор за наказом Коломойського оголосив брехливі підозри, –...

Щоб допомогти Зеленському перемогти, прокурор за наказом Коломойського оголосив брехливі підозри, – журналіст

За наказом олігарха Ігоря Коломойського заступник начальника департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури Костянтин Кулик оголосив помилкові підозри низці колишніх і діючих чиновників

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив відомий журналіст, головний редактор порталу “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов.

Очевидно, що Коломойський вступив в змову з Куликом з метою очорнити оточення чинного президента і таким чином допомогти перемогти на виборах своєму ставленику – коміку Володимиру Зеленському.

“Головний скандал дня! Прокурор Кулик заявив про винесення підозри проти близьких Порошенку заступника глави АП Філатова і екс-глави АП Ложкіна, і проти Гонтаревої, що забрала “Приват” . Безсумнівно, що зробив це Кулик за домовленістю з Коломойським, який судиться з Нацбанком через те, що вивів за кордон мільярди рефінансування. насправді, зробив це Кулик незаконно. Він не є керівником розслідування, за словами керівництва ГПУ, а фігуранти підозри не були запрошені в ГПУ, це порушення статті 42 КПК, тобто підозра не стала юридичним фактом і не вступила в силу. Це папір, оформлений високопоставленим співробітником ГПУ, і внесений до ЄРДР, бо у Кулика є ключ доступу”, – написав Бутусов.

Він також розкрив подробиці змови Кулика з Коломойським і їхніх зустрічей в Ізраїлі, де зараз проживає олігарх.

“13-17 березня Костянтин Кулик відбув з сім’єю в Ізраїль, повідомивши керівництву ГПУ, що причина візиту – лікування доньки. За даними джерел Цензор.Нет в ГПУ, Кулик зустрічався з олігархом Ігорем Коломойським, що проживає в Ізраїлі. Коломойський руками Кулика завдав інформаційний удар по Порошенку перед першим туром виборів і в черговий раз намагається дискредитувати, таким чином, екс-главу Нацбанку Гонтареву”, – зазначив журналіст.

Він також назвав “ганебним” той факт, що офіційні папери співробітник такого рангу оформляє лише тому, що його “попросили”.

“Фальсифікація документів ГПУ неприпустима, якою б гострою не була політична війна. Якщо хотів публічності – міг вийти на прес-конференцію і все розповісти, якщо є що розповісти. Сподіваюся, Кулик відповість за це за законом”, – підсумував Юрій Бутусов.

Відзначимо, що схожу інформацію в соціальних мережах з посиланням на свої джерела розмістили низка інших журналістів і експертів, серед яких головний редактор “РБК-Україна” Сергій Щербина і політолог Віктор Уколов.