Головна Політакценти Шумщина з головою

Шумщина з головою

53 травня голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна представив громаді Шумщини краю нового голову райдержадміністрації – Юрія Головатюка.

Керівник ОДА наголосив, що у цей непростий час дуже складно проводити реформи, які так необхідні державі. Тому головним завданням влади є консолідація громади.

“Ми маємо відпрацьовувати разом стратегію подальшої роботи, – зазначив Степан Барна. – Я дякую кожній сім’ї, яка відправила на фронт свого чоловіка, сина чи онука. Також хочу висловити особливу подяку волонтерам, які повсякденно допомагають та підтримують українську армію”.

Очільник Тернопільщини окреслив завдання, які першочергово потрібно виконувати новопризначеному керівнику району. Насамперед це виконання плану мобілізації, забезпечення функціонування центрів реабілітації військовослужбовців, котрі повернулися із зони проведення антитерористичної операції.
Одним із ключових завдань є підвищення рівня економічного зростання та залучення інвесторів.
“Ми маємо максимально відкрити двері, щоб бізнес заходив як в Тернопільську область, так і Шумський район”, – акцентував увагу голова ОДА.

Він звернув увагу правоохоронців, податківців, митників на те, що двері органів виконавчої влади відкриті для підприємців, які хочуть реєструватися в Тернопільській області, створювати робочі місця та платити податки.

Голова облдержадміністрації поділився планами на найближчий час. Він зауважив, що заплановано на Шумщині реалізацію таких проектів, як реконструкцію геріатричного відділення у с. Великі Дедеркали та реконструкцію очисних споруд в м. Шумськ.

Обговорили і питання кадрової політики.
«Ми повинні працювати з тими, хто ставить перед собою конкретні цілі та завдання, не зважаючи на політичну приналежність» – зауважив Степан Барна.

Відтак керівник області зачитав розпорядження Президента України Петра Порошенка про призначення головою Шумської райдержадміністрації Юрія Головатюка.

“Сподіваюся, що усі покладені на мене завдання я виконаю, – наголосив Юрій Головатюк. – Так склалося, що Шумський район завжди був на задвірках області…Чи то в силу низького промислового потенціалу, чи то в силу малого людського ресурсу, але я сподіваюся, що за дуже короткий час ми зможемо направити ситуацію в напрямку зростання. Район наш – аграрний. Незважаючи на те, що наші сільськогосподарські підприємства не є надпотужними, все ж вони забезпечують людей робочими місцями.Задля розвитку району я готовий вислухати та допомогти кожному в будь-який час”.

Голова Шумської райдержадміністрації наголосив, що на часі – адміністративна реформа.
“Зрозуміло, що на даному етапі з тим, що є в наших сільських радах, доволі складно буде розпочати цей процес. В нас є серйозні проблеми з фінансовим забезпеченням сільських рад. Тому надіюсь на тісну співпрацю з сільськими головами. Ми зможемо створити ту модель, яка забезпечить існування об’єднаних територіальних громад. Йдеться не про плату за землю, а за створення нових робочих місць”, – констатував Юрій Головатюк.

Також він запевнив, що прикладе максимум зусиль, щоб Шумський район був самодостатнім та процвітаючим.