Головна Політакценти Чому не можна опускати руки? Про це знає господар Олег Кохман

Чому не можна опускати руки? Про це знає господар Олег Кохман

Господарем його називають у рідних Великих Гаях, особливо після того, як утворилась об’єднана територіальна громада і він її очолив. Справ відтоді додалось так багато, що розписана кожна хвилина і кожна година заздалегідь і наперед. Просто у Кохмана характер такий:  не перекладати роботу на підлеглих а… співпрацювати з ними.  Цієї неділі він звітував про зроблену роботу за рік . У Народному Домі Великих Гаїв  (Тернопільський район) ніде було яблуку впасти, стільки зібралось бажаючих послухати свого лідера.. 

Відкрили добровільну пожежну команду, встановили зрошувальну систему на стадіоні (Великі Гаї); відкрили поліцейську станцію, реконструювали шатровий дах приміщення клубу, замінили вікна у дитсадку (Товстолуг); придбали комп’ютерний клас, замінили вікна у школі (Грабовець);  реконструювали водозабір; закупили у дільничну лікарню біохімічний аналізатор крові, реконструювали вуличне освітлення (Баворів); встановили автобусні зупинки, зремонтували котельню в садочку, зробили бруківку на подвір’ї школи (Скоморохи) – це тільки незначна дещиця того, що було зроблено по селах, які приєднали. Присутні ознайомились із структурою власних доходів бюджету громади за минулий рік та їхніх видатків. Впродовж року працювали програми – соціального захисту окремих категорій населення Великогаївської сільської ради, яка розрахована до 2020 року;  житлово-комунального господарства;  розвитку фізкультури і спорту;  позашкільної освіти стосовно дітей, молоді та сім’ї. У планах на майбутнє будівництво будинку творчості, спортивно-оздоровчого комплексу, амбулаторії, створення музею, реконструкція співочого поля тощо.

Тож у чому полягає мета стратегії розвитку громади? У досягненні економічного зростання, збільшенні добробуту мешканців громади, підвищенні життя населення та реалізації інтересів усіх сіл об’єднаної громади. Детально про це розповіла у своєму виступі Галина Кравченюк – начальник відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та комунальної власності. Сюди входить  використання енергоефективних технологій, енергозбереження в комунальних закладах, якість доріг, запровадження системи поводження з твердими побутовими відходами, створення системи водопостачання населених пунктів громади, сучасні підходи в системі освіти, покращення надання адміністративних послуг населенню тощо. Отож у найближчому часі на мешканців громади чекає обговорення стратегічного плану розвитку(особливо  з учнями-старшокласниками, працівниками соціальних сфер, з підприємцями). Актуальним буде також проведення анкетування з вищезгаданих питань. В обговоренні виступів взяли участь – голова райдержадміністрації Олександр Похилий, депутати, педагоги, бібліотекарі, мешканці села. «Я впевнений, –   сказав Олег Кохман, – що намічені кроки до покращення добробуту і стабільності розвитку нашої громади можливо здійснити тільки за умови грамотного планування та чіткого виконання запланованого. Все в наших руках. Тому їх не можна опускати».

Тернопільські новини