Головна Політакценти Чому наступний тиждень стане особливим для народних депутатів, розповів Роман Заставний

Чому наступний тиждень стане особливим для народних депутатів, розповів Роман Заставний

Наступний сесійний тиждень стане знаковим в історії українського парламенту. Причина тому, як повідомив народний депутат Роман Заставний, – розгляд судової реформи.

«Наступного тижня Верховна Рада продовжить розглядати один із найважливіших законопроектів.Це наймасштабніша за обсягом передбачених нею змін та кількістю внесених до неї правок реформа. В історії парламенту України такої безпрецедентної кількості поправок до законопроекту ще не було», – наголошує голова міжфракційної групи «Тернопільщина». – Взагаліця сесія може побити всі рекорди Верховної Ради щодо розгляду принципових речей».

Роман Заставний зізнається, що в сесійній залі голосуватиме за судову реформу. Ключовий меседж, який народний депутат виділяє в цих змінах:«українське правосуддя має стати справді правосудним». Тому що всі інші реформи, вважає народний обранець, не матимуть ніякого значення, якщо в основі не стоятиме верховенство права.

«Це дуже важливо. Для цього потрібно фундаментально змінювати судову гілку влади, на що сьогодніє одностайність більшості народних депутатів, Уряду, Міністерства юстиції та Президента України, який також це задекларував», – зазначив Роман Заставний