Головна Політакценти Хто найбагатший представник Тернопільщини у Верховній раді?

Хто найбагатший представник Тернопільщини у Верховній раді?

депутатЧетверо нардепів, які представляють Тернопільщину у Верховній раді за декларацією  2014 року є мільйонерами. Двоє мільйонерів, представляють одну політичну силу – Самопоміч. Це Ганна Гопко та  Тарас Пастух. 

Видання Інсайдер, разом  з “Інститутом математики та системного аналізу” (ІМСА) обробив декларації народних депутатів розміщені на сайті ВР та зробив  візуалізацію за допомогою програми Socius.

Серед тернопільських нардепів найбільше заробляє екс-міський голова Тернополя, представник «Народного фронту» Роман Заставний, за 2014 рік він заробив 4,376 мільйона.

На другому місці невістка керівника Львівської митниці, випускниця Підволочиської школи Ганна Гопко з «Самопомочі», в 2014 році її дохід становив 4,297 мільйона.

Трійку найбагатших депутатів з Тернопільщини замикає представник Блоку Петра Порошенка, фермер з Теребовлянщини Микола Люшняк, який отримав за 2014 рік 4,245 мільйона доходу.dep

Найбіднішим є народним депутат, який представляє Тернопільщину в парламенті виявився сотник Майдану Володимир Соляр (Народний фронт), який заробив 36 тисяч 454 гривні. Вдвічі більше заробив представник Блоку Петра Порошенка Тарас Юрик 63 тисячі 289 гривень. І найбагатшим найбіднішим народним депутатом є представник ВО Свобода Михайло Головко, якому вдалося заробити в 2014 році  188 тисяч 506 гривень.