Головна Політакценти Хто головний ворог Кремля?

Хто головний ворог Кремля?

URYK_TВвести в Україні воєнний стан – значно ризиковано і невиправдано. Натомість, нарешті ми офіційно визнали РФ агресором, наскільки це ефективно і які заходи ще прийняла влада для встановлення безпеки?

  • Найбільшу кількість голосів за визнання Росії агресором дав Блок Петра Порошенка. У Москві ще раз переконалися, що саме Президент Порошенко є їхнім головним ворогом саме його потрібно найдошкульніше атакувати. Показовою є відмова від голосування нардепів від Опозиційного блоку. Його давно слід перейменувати у «промосковский блок». Це справжня п’ята колона в українському парламенті. Всі корисні елементи воєнного стану введено:
  • Перепускний режим з зону бойових дій;
  • Захист з боку армії стратегічних цивільних об’єктів;
  • Заборону соловікам, що перебувають в запасі як військово-зобов’язані, без дозволу військкомату виїздити за межі двох областей;
  • Надзвичайне становище від уряду;
  • Військово-цивільні адміністрації в зоні АТО.

Тепер ще й Росія офіційно визнана агресором (ворогом). На жаль це не додасть нам танків та літаків, але забере аргументи у тих, хто свідомо, або несвідомо сіє розбрат в українській політиці, граючи на руку Москві.

Президент видав указ про додаткові заходи мобілізації. Це комплекс заходів для підвищення обороноздатності шляхом успішного проведення мобілізації. Розкажіть детальніше, яким чином ці заходи працюють і на що спрямовані?

“Поява Указу не означає, що з мобілізацією існують проблеми – навпаки Указ відбиває бажання Президента удосконалити систему призову, побороти корупцію, зробити дії органів, що проводять мобілізацію більш професійними. Деякі кроки повторюють норми воєнного стану, до якого давно закликають критики влади. Зокрема врегулювання порядку виїзду за кордон громадян, що підлягають мобілізації – така норма міститься також в законі про воєнний стан. Її введення означає продовження запровадження ВС де-факто у потрібній мірі. Вперше Президент доручає розробити доктрину соціального захисту та психологічної реабілітації тих, хто постраждав під несення служби в ЗСУ. Нові виклики вимагають реагування парламенту. Президент доручає Генштабу ЗСУ покращити кадровий склад військкоматів та опрацювати питання підвищення ефективності органів військового управління. Президент вимагає від СБУ та ГПУ вжити заходів для боротьби з корупцією у військкоматах”  –  каже Тарас Юрик .