Головна Новини Хто виграв вибори до міських територіальних громад на Тернопільщині

Хто виграв вибори до міських територіальних громад на Тернопільщині

Більшість міських голів на Тернопільщині стали керівниками МТГ, переобравшись на цих виборах. Це загальноукраїнська тенденція, коли люди обрають тих людей які вже випробувані, та бояться змін. Просто за останній рік змінився суспільний запит: замість нових облич при владі люди хочуть бачити господарників.

У Тернополі впевнену перемогу над опонентами здобув Сергій Надал. 74% виборці віддали йому свої голоси.

У Чорткові перемогу здобув діючий міський голова  – Володимир Шматько пише Терен.

Йому віддали свої голоси 80% виборців.

Вибори до Копичичнецької ОТГ виграв Богдан Келичавий. “Вітаю друже з перемогою! Впевнений ти докладеш максимум зусиль, щоб зробити Копичинецьку громаду успішною” – написав Андрій Опир.

Теребовлянська громада за попередніми даними залишається з керівником Сергієм Поперечним.

За попередніми підрахунками, одну з найбільших громад Тернопільщини, Кременецьку, очолив освітянин, директор однієї з міських шкіл, 36-річний “свободівець” Андрій Смаглюк. Новообраного мера вже вітають у Фейсбуці.

“ Головна перемога нашої команди. Десь глибоко у виборчій ніченьці із новообраним міським головою Кременецької об’єднаної територіальної громади. Так. Наш свободівець, націоналіст Андрій Смаглюк переміг мерські вибори”, – написав на своїй сторінці активіст Дмитро Мельничук, позначивши у дописі Смаглюка.

За попередніми підрахунками міським головою Бережан на головою Бережанської ОТГ став уродженець цього міста Ростислав Бортник. Він працював архітектором у провідних бюро Відня, Голландії, Швеції та Німеччини. Бортник уже дякує виборцям за висловлену довіру на своїй сторінці у Фейсбуці. “Шановні краяни.Висловлюю Вам свою вдячність за висловлену довіру. Дякую, що повірили в мене і мою програму. Планка поставлена високо, але разом ми зможемо досягнути ще більших висот. Також прошу Вас стати частиною команди, висловлювати ваші ідеї, бачення, побажання. Буду старатися вислухати кожного. Лиш в такий спосіб ми зможемо розбудувати наш край. “Бережанщина. Там, де добре…”, – написав Ростислав Бортник.

Попередньо про перемогу чинного міського голови Зборова Руслана Максиміва повідомляють на сторінці “Зборів позитивний” у соцмережі Фейсбук. “За попередніми даними із дільниць очільником Зборівської громади стає Руслан Максимів. Друге місце посідає Василь Пихальський, третє Олександр Парацій. Офіційну інформацію від ТВК буде відомо незабаром. Вітаємо лідерів та переможця!”, – йдеться у повідомленні.

Збаpазьку ОТГ на Тернопільщині в наступні роки очолюватиме Pоман Полікpовcький. Пpо це на cвоїй cтоpінці у Фейcбуці повідомив секретар збаразької міськради Pоман Напованець. “ Фактично завеpшено підpахунок голоcів… Вже можна впевнено cказати, що Pоман Полікpовcький здобуває пеpемогу на вибоpах та найближчі 5 pоків буде очолювати новоcтвоpену Збаpазьку ОТГ. Тепеp, головне, випpавдати довіpу вибоpців. Вітаю, та cпівчуваю, бо pоботи попеpеду багато, а очікувань у гpомадян ще більше!” – Напованець.

З перемогою вітають чинного голову Монастириської ОТГ Андрія Старуха. “З перемогою! Нехай у всіх починаннях Вас супроводжує удача, розуміння та підтримка колег і однодумців, а непроста відповідальна робота приносить задоволення .Бажаємо Вам міцного здоров’я, сил та натхнення виконати усі взяті на себе зобов’язання.! – написала на сторінці Старуха Руслана Крегель.

У Вишнівці без змін, перемогу отримав діючий голова ОТГ Володимир Кравець.

“Сьогодні ми із вами підбиваємо підсумки вчорашнього виборчого дня. І я безмежно вдячний за те, що прийшли на вибори і віддали свої голоси за мене і мою команду! Моє серце переповнює щира радість, бо ваша підтримка – вражаюча, вона вселяє віру, що ці чотири роки ми рухалися в правильному напрямку. Так, у нас були помилки, не все вдавалося, не все зробили, що обіцяли в 2016 році. Проте, погодьтеся, найбільше наше із вами досягнення – це зміни у свідомості людей: так, як було, більше не може бути!!!” – написав голова Вишнівецької ОТГ Володимир Кравець.

В Хоросткові міським головою знову обрали Степана Гладуна. Результат вражає – понад 90 %.

В Підгайцях переміг Ігор Мерена.

Ігор Чопик – новий міський голова Борщева.

Роман Казновецький знову обраний міським головою Лановець.

Віталій Дацко – голова Підволочиської громади.

Віталій Фреяк – Бучацький міський голова.