Головна Політакценти Хлібороби Тернопільщини підтримали аграріїв всієї країни

Хлібороби Тернопільщини підтримали аграріїв всієї країни

Попереджувальний страйк провели 18 грудня аграрії України. Тернополяни підтримали своїх колег на Хмельниччині.

«Подарунок» від влади аграрії отримали з прийняттям бюджету, де 180-ю поправкою ліквідовують повернення ПДВ за окремі олійні культури. – пояснює керівник секретаріату Агарної партії Тернопільщини Володимир Мужевич. – Це вкотре вимиває обігові кошти у сільгоспвиробників, які сьогодні виконують соціальну функцію на селі – створюють робочі місця, наповнюють місцеві бюджети, розвивають інфраструктуру, допомагають соціально незахищеним верствам населення».

За словами страйкарів, вони хочуть, щоб їх почули, щоб державними мужами правив здоровий глузд, а не бажання знищити середній клас на селі.

«В нас забрали обіцяні дотації і підтримку. Більше того, проголосувавши 180 поправку, забрали повернення ПДВ при експорті. Це навіть не скасування спецрежиму, грубе порушення норм міжнародної торгівлі, це – чистий «беспредєл», такого навіть не було за часів «проффессора». В результаті агропідприємства недоотримають кошти і як наслідок: зменшення заробітної плати, зменшення орендної плати, зменшення фінансування соціальної сфери. В нас третій рік поспіль системно знищують середній клас аграріїв. Це «вдячність» влади за те, що до цього часу аграрії підтримують армію і стримують агресора», – емоційно відреагував голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун.

Аграрії вимагають внести в порядок денний та проголосувати законопроект 7403, розроблений фахівцями для підтримки галузі та відновити автоматичне повернення ПДВ, відмовившись від ручного управління цим процесом.