Головна Політакценти У справі щодо “Межигір’я” колишній нардеп від Тернопільщини вийшов сухим із води

У справі щодо “Межигір’я” колишній нардеп від Тернопільщини вийшов сухим із води

Суд звільнив від відповідальності екс-главу ДУС Ігоря Тарасюка. Суддя також зняв арешт із його майна.

Печерський райсуд Києва 22 грудня ухвалив рішення звільнити від кримінальної відповідальності екс-керівника Державного управління справами Ігоря Тарасюка, якого підозрювали в сприянні Віктору Януковичу і його оточенню в заволодінні комплексом відпочинку “Пуща-Водица” урочища “Межигір’я”.

Про це йдеться в ухвалі суду, повідомляють Українські новини.

Згідно з документом, суд також зняв арешт із майна Тарасюка, а саме: з домоволодіння й чотирьох автомобілів, у тому числі Bentley Brooklands і Porshe 911 Turbo S. А також, із пістолета Glock 19, пристрою, візуально схожого на спеціальні технічні засоби для відстеження спецсигналів Protect 1203, чотирьох золотих злитків, металевої шаблі й двох ножів.

Зазначено, що 1 серпня в суд надійшло клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності Тарасюка у зв’язку із закінченням строків. У судовому засіданні прокурор і захисник підсудного підтримали це клопотання.

Відповідно до ухвали, Тарасюк не був обізнаний зі схемою заволодіння держвласності й не мав на меті заподіяння збитку державним інтересам.

Наголошується, що строк притягнення до відповідальності за статтями, порушення яких йому інкримінували, становить п’ять років і минув в 2012 році.

“Суд задовольнив клопотання, звільнив Тарасюка від кримінальної відповідальності й закрив кримінальне провадження”, – йдеться в документі.

Як повідомлялося, у березні суд відпустив під заставу в розмірі 6 мільйонів 400 тисяч гривень екс-главу Державного управління справами Ігоря Тарасюка.

Нагадаємо, колишньому керівнику Державного управління справами Ігорю Тарасюку повідомили про підозру у кримінальному провадженні за фактами створення і діяльності злочинної організації та заволодінням в 2006-2007 роках у її складі державним майном – комплексом відпочинку “Пуща-Водиця” урочища “Межигір’я”. При обшуку в нього вилучили 1 млн грн.

Після втечі Віктора Януковича з України 22 лютого його резиденцію відкрили для відвідувачів. Тим часом, сам Янукович заявив, що в Межигір’ї йому належить тільки будинок. Водночас, у Межигір’ї представники самооборони та журналісти знайшли документи, які свідчать про порушення законодавства, підкуп суддів, ухиляння від сплати податків тощо.

Нагадаємо, у 2002 році Ігор Тарасюк був обраний у Верховну Раду по одному із мажоритарних округів Тернопільської області.