Головна Політакценти У нову владу з одномандатних округів не прийдуть невігласи або запроданці, –...

У нову владу з одномандатних округів не прийдуть невігласи або запроданці, – переконаний Тарас Серетний.

На жаль, українці ще й досі не можуть впливати на утаємничені виборчі списки партій. Відтак на загальнонаціональному рівні, фактично, працює лише бренд – така собі стисла візитка тої чи іншої політичної сили. А ще – різні пропагандистські трюки, слогани агітаційні заклики тощо.

– Саме через закритість виборчих партійних списків здебільшого ми змушені обирати кота у мішку. Бо, як неодноразово підтверджувала українська політика, вже на перших засіданнях щойно обраної Ради з’являються тушки, перебіжчики, зрадники. І з цим поки що нічого не вдієш, – розмірковує кандидат у народні депутати від Тернополя Тарас Серетний.

За його словами, єдині, на кого виборці мають усі важелі впливу – «мажоритарники».

– Людина поруч з вами живе, працює, відпочиває. Знаєте, що вона може, на що здатна. Відповідно, можете дати об’єктивну оцінку її діловим та моральним якостям, і, відтак, вирішити для себе, чи підтримувати її на виборах. Це, як на мене, є запорукою того, що у нову владу з одномандатних округів не прийдуть невігласи або запроданці, – переконаний Тарас Серетний.

Та і у цьому, здавалось би, найпростішому варіанті вибору є своє підводне каміння.

– Не все так просто. Зараз в Україні, в цілому, і у Тернополі, зокрема, мода – саме на партійні бренди. Багато хто наївно думає, що, голосуючи на мажоритарному окрузі за представника «модної» політсили, він робить вибір і на користь країни, і на користь свого рідного міста. Але це не так, – стверджує кандидат у народні депутати.

По-перше, продовжує він, ще ніхто не знає, до якої команди новоспечений депутат примкне завтра. І, по-друге, що корисного для своїх виборців зможе зробити він, якщо буквально ще два-три місяці тому його хата була скраю? Якщо не знає проблем файного міста, не орієнтується у черговості їх вирішення. З кого тоді спитають виборці – з партії, офіс якої у Києві, чи з конкретної людини, яка швиденько збере манатки і також переїде до столиці?

– Зрештою, свої претензії можна висловлювати і політсилі, і депутату, але повернути все назад буде неможливо. Ось так ми можемо втратити наступні п’ять років. Причому, втратить і Україна, і Тернопіль. Тож я закликаю тернополян 21 липня не лише прийти на виборчі дільниці, а й зробити мудрий вибір. Довірити представляти свої інтереси тому, кого знаєте. Хто не на словах, а на ділі вболіває за рідне місто, а тому завжди поруч з вами – і у протестних акціях проти свавілля влади, і під час збору допомоги нашим бійцям на Сході чи дітям у сиротинцях. А ті, що нині ховають свої справжні обличчя за модним партійним брендом, прийшли нізвідки і підуть в нікуди!