Головна Політакценти У депутата від БПП Володимира Міська поцілили яйцем перед міською радою (відео)

У депутата від БПП Володимира Міська поцілили яйцем перед міською радою (відео)

Зранку 24 квітня під час штурханини біля Тернопільської міської ради постраждав від яйця депутат від «Блоку Петра Порошенка» Володимир Місько. Депутат вже написав заяву у поліцію та зняв побої у лікарні.

Яйце влучило у «порошенківця», коли він намагався провести у міську раду трьох депутатів-зрадників з ВО «Свобода»: Івана Сороколіта, Ігоря Турського та Романа Навроцького. Очевидно, Володимир Місько, потрапив під «постріл» активістів «Свободи», коли намагався силою протягнути у міську раду трьох свободівських зрадників.

На відео сутичок під радою, яке знімали журналісти, добре видно, що активісти «Свободи» пропускали у приміщення міської ради всіх депутатів, журналісти, простих громадян, окрім трьох екс-свободівців. Тобто Володимир Місько, як і ще група депутатів від «БПП» та «Самопомочі» втрутилися у внутрішні справи «Свободи», силою протягнути у раду депутатів Сороколіта, Навроцького та Турського, яких свободівці не пускали в раду і вимагали в них скласти мандат.

Така активність по захисту екс-свободівців й стала причиною отримання травм від випадкового влучання яйцем.

Нагадаємо , Іван Сороколіт, Ігор Турський та Роман Навроцький від початку своєї нової каденції лише формально рахувалися членами ВО «Свободи». Вони діяли, як хотіла і як вимагала обласна влада. Де-факто, вони були членами фракції БПП. Зокрема, вони не голосували за виділення земельної ділянки Українській Греко-католицькій церкві, за підтримку блокади Донбасу, за відкриті земельні аукціони. У своїх дописах вони стверджують, що «постраждали» за те, що не голосували зміни до Генплану Тернополя. Насправді ця «трійця» просто не прийшла на сесію, тому стверджувати, що вони були проти змін до Генплану було б неправдою.

Якщо обласній владі вдасться зберегти у міській раді своїх «тушок» – це буде приклад для інших депутатів (і не лише свободівських), які погодяться співпрацювати з владою.

Як повідомлялося, 8 квітня за систематичне порушення партійної дисципліни, відхід від програмних засад ВО «Свободи» та дії, які мають ознаки корупції Роман Навроцький, Ігор Турський та Іван Сороколіт були виключені з партії. Тепер їм загрожує втрата депутатського мандату. Однак, вони продовжують до кінця чіплятися за депутатський мандат, ігноруючи норми закону, моральні принципі та програмні засади ВО «Свобода» («свободівці» беруть на себе письмове зобов’язання скласти мандати у разі виключення з партії).