Головна Політакценти Учасники бойових дій підписали Меморандум про співпрацю з органами юстиції

Учасники бойових дій підписали Меморандум про співпрацю з органами юстиції

Громадська Спілка «Об’єднання учасників АТО Тернопілля» діє в області вже декілька місяців. До цієї організації увійшли представники міських та районних громадських об’єднання учасників бойових дій. Спілка складається з декількох відділів, які займаються певними напрямками роботи щодо вирішенням тих чи інших проблем учасників АТО.

«Раніше були спроби об’єднання громадських організацій учасників бойових дій, – зазначив Дмитро Харчук,  керівник Громадської Спілки «Об’єднання учасників АТО Тернопілля». – Були люди, які позиціонували себе керівниками АТОвців області, але далі розмов це не заходило. Юридичного та фізичного об’єднання не було. Тепер ми об’єдналися, але не за вказівкою згори, а самостійно. Хлопці у районах створили громадські організації та обрали керівництво. Зараз такі організації діють у всіх районах області. І керівники районних організацій входять до нашої спілки. Ще до літа 2017 року не кожен керівник організації, не кажучи вже про учасників бойових дій, знав які він має пільги, куди звертатися і що робити. Тепер всі зорганізувалися, і кожна людина знає свій напрямок роботи, а часники АТО знають куди звернутися у випадку якихось питань або проблем. Ми будемо працювати виключно у законному полі, будемо співпрацювати зі всіма громадськими організаціями, а не тільки тими, які представляють інтереси бійців. Питання будемо піднімати болючі, важливі і саме на зняття соціального напруження буде йти наша робота і співпраця з владою.».

14 листопада учасники Спілки зустрілися із представниками обласної влади. У рамках зустрічі також підписали меморандум про співпрацю з Головним територіальним управлінням юстиції у Тернопільській області.

«Тернопільська область одна з небагатьох, де є тісна взаємодія влади та учасників бойових дій, добровольців, – сказав Едуард Кольцов, керівник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області. – Ми були першими, хто на рівні керівників області визнали добровольців учасниками бойових дій. Поки що це діє на обласному рівні, але влада області надає ті ж самі пільги добровольцям-учасникам АТО, які визначені на державному рівні. Приємно констатувати конструктивну позицію керівництва міської ради, не у всіх областях є пільги по сплаті податку на нерухомість, а в Тернополі вона діє. Додам, що Головне управління юстиції завжди і всюди вас підтримає. І ці наміри тепер ми ще й документально оформили.».