Головна Політакценти Уродженець Тернопільщини Яків Смолій може стати главою НБУ цього тижня

Уродженець Тернопільщини Яків Смолій може стати главою НБУ цього тижня

Голосування за призначення нового керівника НБУ, уродженця Тернопільщини Якова Смолія, може відбутися на наступному пленарному тижні.

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності рекомендував парламенту звільнити главу Національного банку (НБУ) Валерія Гонтареву і призначити на її посаду чинного виконувача обов’язків голови Нацбанку Якова Смолія. Про це журналістам повідомив перший заступник голови комітету Михайло Довбенко, передає кореспондент РБК-Україна

Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні комітету, яке відбулося в закритому режимі.

“Підтримали проект постанови, внесений президентом, про позитивному голосуванні за Якова Смолія в сесійній залі”, – повідомив Довбенко.

Нардеп зазначив, що члени комітету під час засідання заслухали в.о. голови НБУ Якова Смолія. За словами Довбенко, голосування за призначення нового керівника регулятора може відбутися на наступному пленарному тижні. Нагадаємо, 18 січня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови про звільнення глави Національного банку Валерії Гонтаревої і проект про призначення на цю посаду Якова Смолія, який на даний момент виконує обов’язки глави НБУ.