Головна Політакценти «Томос наш! Здійснилася мрія мільйонів українців» – Тарас Юрик

«Томос наш! Здійснилася мрія мільйонів українців» – Тарас Юрик

«Вручення Томосу про автокефалію Православній Церкві України – це величезна історична подія, на яку чекали упродовж століть і ще одна перемога нашої держави». На цьому наголошує народний депутат України Тарас Юрик.

Нагадаємо, 6 січня предстоятель Православної церкви України Епіфаній отримав Томос про автокефалію з рук Вселенського Патріарха Варфоломія в Патріаршому Храмі Святого Георгія. Цьому передувало спільне урочисте богослужіння Вселенського Патріарха і Митрополита Київського і всієї України.

– Ми стали учасниками величезного і надзвичайно важливого процесу, який є новою віхою в історії України. Томос наш! У той час, коли ворог намагається усіма можливими способами послабити нашу державу, Україна об’єдналася у молитві. І Бог нас почув! Маємо Незалежну Церкву, визнану Вселенським православ’ям. Відтак ми вступили в нову епоху утвердження державності та самостійності. Надання автокефалії нашій православній церкві прирівнюється до акту проголошення Незалежності України. Це велика перемога, яку досягнули усі спільно. Єдина позиція держави на чолі з Президентом України Петром Порошенком, очільників українських церков, призвела до реалізації трьохсотлітньої мрії мільйонів українців, – зазначає народний депутат України Тарас Юрик.