Головна Політакценти Тернопіль та вся Україна вимагає від НАТО «закрити українське небо» від московських...

Тернопіль та вся Україна вимагає від НАТО «закрити українське небо» від московських ракет та літаків

На позачерговому засідання 14-ї сесії міської ради депутати міської ради Тернополя одноголосно підтримали та прийняли звернення до Президента США, Президента Франції, Канцлера Німеччини, Прем’єр-міністра Великобританії та керівництва НАТО щодо підтримки прохання Президента України Володимира Зеленського про закриття неба над Україною.

В неділю, 6 березня, депутати Тернопільської міської ради Тернополі звернулися до керівництва НАТО на підтримку Президента України Володимира Зеленського про закриття неба над Україною. Депутати навели натівським партнерам жахливу статистику втрат цивільного населення від російських повітряних ударів. Поки західні партнери п’ють ранкову каву у своїх мирних містах, українських дітей вбивають московські ракети. Кожний день зволікання зі закриттям неба «коштує» сотні життів мирних мешканців.

Пряма мова

«Вже одинадцяту добу російські війська обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням авіації, балістичних ракет, артилерії, реактивних систем залпового вогню.

Управління Верховного комісара ООН із прав людини повідомило, що з 4:00 год. 24 лютого до півночі 3 березня зафіксувало 1006 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні: 331 загиблий, із яких 19 дітей та 675 поранених, серед яких 31 дитина. Зруйновані лікарні, школи, дитячі садки – така ціна зволікання впровадження зони А2/AD над територією України!», – йдеться у зверненні міської ради Тернополя.

Також депутати акцентують на загрозі глобальної ядерної катастрофи, якщо злочинний московський режим не буде зупинений.

Пряма мова

«Ніч на 4 березня показала, що винищення жителів України – не єдина мета кровожерного режиму Путіна, найманці якого взяли під контроль не лише Чорнобильську, а й Запорізьку АЕС, поставивши  тим самим під питання виживання всього людства і навіть життя власних громадян.

Від імені мільйонів українців, які сидять в укриттях та бомбосховищах, від імені тих, які воюють за свободу  Європи та від всіх, хто вже загинули від російського бомбардування, ми закликаємо вас закрити небо над Україною. Підтримайте звернення України до НАТО про закриття неба! Діяти потрібно негайно!», – наголошують депутати.

Нагадаємо, 4 березня на засіданні чергової тринадцятої сесії міської ради депутати прийняли звернення до білоруських міст-партнерів Тернополя – Гродно та Пінська з вимогою не допустити втягування Білорусі до нелюдської агресії Росії проти України!