Головна Політакценти Тернопіль став Молодіжною столицею України

Тернопіль став Молодіжною столицею України

На сьогодні це найкраще українське місто для проживання і розвитку молоді

Молодіжний мер Тернополя Романа Павлюк та міський голова Сергій Надал назвали перемогу важливим етапом у розвитку міста та шансом на зростання інвестицій.

Тернопіль переміг серед 48-ти міст

Місто Тернопіль стало переможцем престижного національного конкурсу «Молодіжна столиця України» під час відкритого засідання Наглядової ради конкурсу минулого тижня.

У фіналі змагалися 10 міст: Вінниця, Івано-Франківськ, Кременчук, Миколаїв, Одеса, Тернопіль, Умань, Харків, Хмельницький, Чернівці, а загалом у конкурсі прийняли участь 48 українських міст.

Ініціаторами національного конкурсу “Молодіжна столиця України” є Міністерство молоді та спорту України, Національна молодіжна рада України та Український інститут міжнародної політики.

Метою конкурсу є поглиблення співпраці між молоддю і місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді в українських містах. Конкурс покликаний сприяти поширенню кращих практик молодіжної політики.

Кожна делегація представляла як реалізовані у минулому так і заплановані молодіжні проекти. До презентації міста долучились міський голова Тернополя Сергій Надал і почесні амбасадори Файного міста Сергій Притула і Володимир Гевко.

У Тернополі вже в наступному році планується понад 200 молодіжних проектів, частина з яких була презентована на конкурсі молодіжним мером міста Романою Павлюк.

Молодіжний статус дає поштовх для залучення інвестицій

Статус молодіжної столиці дозволяє збільшити увагу до міста і зробити його більш цікавим для інвесторів. Про це заявила під час вручення нагороди молодіжний мер Тернополя Романа Павлюк.

– Було доволі складно готуватися до цього конкурсу, але завдяки тісній співпраці між міською владою і молодіжними організаціями, молодими активістами, нам все ж таки вдалося отримати почесне звання Молодіжної столиці України. Цей статус дає перед усім увагу до нашого міста. Це можливе залучення нових інвесторів до міста і залучення нових студентів, яким місто буде цікавим, – сказала Романа Павлюк коментуючи отримання винагороди.

Міський голова Тернополя Сергій Надал підкреслив важливість конкурсу для розвитку міста і використання нових можливостей, а також наголосив, що молодіжна політика залишатиметься у пріоритеті діяльності міської влади.

– Це звання дуже престижне, але воно багато до чого зобов’язує нас. Нам треба ще більш ретельно працювати з молодіжними проектами. Разом з тим цей статус дає додаткові можливості, як для міста, так і для молоді. Вірю, що зможемо разом використати ці можливості для розвитку, насамперед через створення умов для реалізації молоді, залучення нових інвестицій для розвитку місцевої інфраструктури та економіки. Ми прагнемо, щоб молодь залишалася у рідному місті і допомагала робити його кращим. Підтримка молоді у різних ініціативах і потребах – пріоритет для міської влади. Фестивалі, концерти, мистецькі проекти, науково-популярні ініціативи, конкурси приваблюють молодь зі всієї України відвідати наше місто. Вірю, що кожен, хто побуває в Тернополі хоч раз, закохається у наше молоде і красиве місто, – сказав Сергій Надал з нагоди вручення нагороди.

Що думають тернополяни

Варто зауважити, що самі тернополяни загалом позитивно оцінюють можливості реалізації у рідному місті. Такі дані оприлюднено у рамках “П’ятого всеукраїнського муніципального опитування” проведеного з 6 вересня по 10 жовтня на замовлення Міжнародного республіканського інституту (США). Тернопіль потрапив у п’ятірку міст за “індексом задоволеності можливостями”, який враховує дев’ять різних сфер таких, як можливість вільно висловлювати думку, проводити вільний час, реалізовувати свої духовні потреби, отримувати якісну освіту, само реалізовуватися і робити те, що любиш.